Visszajön az Uber Budapestre, de most a Főtaxival partnerségben

Sky Travel | 2024.02.27 | Hírek

Az Uber nyolc év után újra elérhető lehet a magyar fővárosba. A cég kedden jelentette be visszatérési szándékát Budapestre – a Főtaxival partnerségben. A lépés nemcsak több lehetőséget kínál majd az itt élők és a turisták számára, de egyben bővíti a város közlekedési hálózatát is.

A Főtaxi oldalán közzétett közlemény szerint ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber. Az Uber kiemeli, hogy tavaly majdnem 100 ezer alkalommal nyitották meg az alkalmazását a magyar fővárosban annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető Budapesten.

A diszpécserszolgálati engedélykérelmet február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. Azt írják, a szolgáltatás teljes mértékben megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek.

Hangsúlyozták, hogy a vállalat technológiájának köszönhetően a sofőrök kevesebb időt tölthetnek az utasok keresésével vagy éppen a taxiállomásokon való várakozással, és többet az utasok kiszolgálásával, így a közlekedés még könnyebb lesz. „Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös, hiszen segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik" – közölte Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője.

„A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat” – mutatott rá Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke.

„Célunk, hogy tovább erősítsük szerepünket Budapest egyik legnagyobb taxitársaságaként, lakossági és vállalati ügyfeleinknek megelégedésére. Az új leányvállalatunkon keresztül pedig további, innovációra fogékony rétegekkel bővítsük hagyományos ügyfélbázisunkat" – fogalmaz Majtényi Kálmán, a Főtaxi igazgatósági tagja a közleményben.

„Az engedély leendő tulajdonosaként örömmel járulunk hozzá, hogy a Főtaxi-csoport új, függetlenül működő, innovatív üzletággal bővüljön, amely még magasabb ügyfélélményt jelent a budapesti személyszállításban. Meggyőződésünk, az Uber a legmegfelelőbb partner, hogy Budapest személyszállító piaca komoly technológiai szintet lépve pezsdüljön fel" – mondja Reich Ádám, az F Mobilitás Kft., az Uber magyarországi partnercégének ügyvezető igazgatója.

 

Nyolc év után tér vissza Magyarországra az Uber

Amióta az Uber 2016-ban kivonult Magyarországról, a cég új vezérigazgatót nevezett ki Dara Khosrowshahi személyében, aki az üzlet minden területét újraformálta. Az Uber mára a világ egyik legnagyobb platformjává vált, amely kereseti lehetőséget biztosít szerződött partnerei számára, és több mint 100 millió ember mindennapi életének szerves része. A vállalat jelenleg a világ több mint tízezer városában működik szabályozott körülmények között, és döntéshozókkal működik együtt annak érdekében, hogy szolgáltatásaival javítsa mind a városok, mind a felhasználók életét – olvasható a közleményben.

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez