Újraindítja járatait Tel-Aviv és Budapest között az El Al

Sky Travel | 2022.01.10 | Hírek

Közel háromhetes kényszerű leállás után január 9-étől újraindítja budapesti járatait Izrael nemzeti légitársasága, az El Al.

Váradi János, a légitársaság magyarországi képviseletének vezetője kérdésünkre elmondta: örülnek a döntésnek, hogy Izrael újra engedélyezte állampolgárai számára a külföldi utazást.

A szakember emlékeztetett, hogy a december 22-i kényszerű leállásig kiugró forgalmat produkáltak: heti hat járatuk közlekedett Tel-Aviv és Budapest között, 80% fölötti kihasználtsággal. Ráadásul az El Al mellett további öt légitársaság is repült a két ország között, és a járatokon túlnyomó többségben voltak az izraeli utasok.

Január 9-én érkezik Budapestre az első idei El Al-járat

Fotó: 123rf.com

Amint azt szilveszter előtti körképünkben meg is írtuk, a fővárosi szállodákban decemberben az egyik legfőbb küldőpiaccá lépett elő Izrael. Karácsonykor és szilveszterkor azonban már elmaradtak az izraeli utazók, mivel Izrael december 22-én megtiltotta a külföldi utazásokat.

Váradi János szerint nem lesz könnyű az újraindulás, mivel a január hagyományosan az a hónap, amikor a legkevesebben utaznak, másrészt az omikron variáns gyors globális terjedése is sokakat elriaszt az utazástól. Ennek ellenére bíznak a forgalom élénkülésében.

Január 9-én érkezik az első idei El Al-járat Tel-Avivból Budapestre, kezdetben heti három, később heti hat járatot terveznek indítani.

A légitársaság már megkezdte a járat promotálását Izraelben, ugyanakkor a Budapest Airport is kampányt indított a magyar főváros népszerűsítésére.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez