Újabb toplistán lett dobogós a magyar főváros

Sky Travel | 2024.01.09. | Hírek

Budapest pezsgő éjszakai életéről is ismert a külföldiek körében, és ehhez kivételesen jó körülményeket is biztosít egy új rangsor szerint.

The Travel utazási magazin a 2023-as Consumer Choice index alapján összeállította azoknak a városoknak a 10-es toplistáját, amelyekben a legjobbak a körülmények az éjszakai élethez.

A sorrendet olyan szempontok alapján határozták meg, mint a biztonság, a nyitvatartási idők, az éjszakai közlekedés, egy korsó sör, illetve egy Big Mac ára.

A toplista első helyét Berlin szerezte meg. A német fővárosban egyebek mellett lazák az alkoholfogyasztás szabályai, a turisták nyugodtan ihatnak az utcákon is, ráadásul a bulik addig tartanak, amíg az utolsó vendég haza nem megy. A város klubjai, például a Watergate és a Tresor a világ minden tájáról vonzzák a legjobb DJ-ket és a rajongókat.

A második helyen Budapest végzett. Az utazási magazin kiemeli a magyar főváros romkocsmáit, amelyek dekorációi, színes bútorai és falfestményei külön említést érdemelnek. Mindemellett Budapest termálfürdőiről is írnak, elvégre közülük néhány igazi nyüzsgő bulihellyé alakul át éjszakánként.

A harmadik helyen Bukarest végzett, ahol az éjszakai élet este tízkor kezdődik, és fél hatkor ér véget. A román főváros esetében azonban kiemelik a híres Untold Fesztivált, az éjszakai étkezési lehetőségeket és a kulturális eseményeket.

A toplista az alábbiak szerint alakult:

  1. Berlin, Németország
  2. Budapest, Magyarország
  3. Bukarest, Románia
  4. Szöul, Dél-Korea
  5. Santiago, Chile
  6. Brüsszel, Belgium
  7. Buenos Aires, Argentína
  8. Párizs, Franciaország
  9. Madrid, Spanyolország
  10. Isztambul, Törökország

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez