Új nyári kampány az Egyesült Arab Emirátusokban

Sky Travel | 2024.03.07 | Hírek

Az Egyesült Arab Emirátusokban található Ras Al Khaimah emírsége, valamint az  Ománi Kulturális és Turisztikai Minisztérium közös nyári kampányt indít "See Double" néven. A kampány arra ösztönzi az utazókat, hogy az utazásuk alatt  Ras Al Khaimah-t és Musandam-ot is meglátogassák, így duplázva meg utazási élményeiket.

A Ras Al Khaimah Turisztikai Hivatal (RAKTDA) és az Ománi Kulturális és Turisztikai Minisztérium - együttműködve az Ománi Turisztikai Hivatallal (OMRAN) - elindították első közös promóciójukat, a See Double elnevezésű kampányt, amelynek célja, hogy a térségbe utazók az utazásuk során felfedezzék mind Ras Al Khaimah-t, mind a szomszédos Musandam-ot, így duplázva meg a szórakozás, a kaland és a természeti szépség élményét.

A kampány egy másik fontos, utazást ösztönző eleme  a "Gyerekek ingyen utaznak" promóció, amely számos szállodában és látványosságban elérhető Ras Al Khaimah-ban és Musandam-ban.

A RAKTDA és az OMRAN hivatalosan tegnap jelentette be a See Double kampányt az ITB nemzetközi turisztikai szakkiállításon Berlin-ben. A bejelentés előzménye, hogy a turisztikai hivatalok már 2023. novemberében aláírták a közös szándéknyilatkozatot egy átfogó turisztikai promóciós- és marketingtevékenységre annak érdekében, hogy Ras Al Khaimah-ban és a Musandam-ban egymást támogatva fejlesszék a nemzetközi turizmust.

A See Double kampány  bemutatja, hogyan tudják az utazók kimaxolni az élményeket e két rendkívüli úti cél meglátogatásával, amelyek mindössze 90 perces autóútra vannak egymástól. A közös természeti szépségek, beleértve a fenséges Hajar-hegyláncot, valamint a gazdag és szorosan összefonódó történelmi és kulturális örökség emlékei, illetve a térség nyújtotta kalandok garantáltan lenyűgöző élményekkel gazdagítja a turistákat.

Hogyan duplázhatjuk meg az élményeket?

  • Ras Al Khaimah 64 km hosszan elnyúló lenyűgöző partvonalának felfedezése - a Musandam-félszigeten a delfinek megfigyelése,
  • Száguldás Ras Al Khaimah-ban a világ leghosszabb zipline pályáján a Jebel Jais hegyen - suhanás Musandam partjánál a világ leghosszabb víz feletti zipline pályáján,
  • Suwaidi farm, a régió egyetlen működő gyöngyfarmjának meglátogatása Ras Al Khaimah-ban  -  egy hagyományos  dhow hajókirándulás Musandam sivatagi fjordjainak felfedezéséhez,
  • Dhayah-erőd (Ras Al Khaimah)  és Khasab-erőd (Muszandam) – a 16. és 17. századi ősi katonai erődök megtekintése,

Túrázás Ras Al Khaimah-ban, a Jebel Jais-en, ami az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb csúcsa - szafari Omán területén, a Hajar-hegységben.

Raki Phillips, a Ras Al Khaimah-i Turisztikai Hivatal vezérigazgatója megjegyezte, hogy a See Double nyári kampány Ras Al Khaimah és a Musandam turisztikai esszenciáját kínálja, aminek célja, hogy felhívja a figyelmet mindkét úti cél változatos látványosságaira és élményeire. A régióban úttörőként induló kampány igazodik ahhoz a nemzetközi trendhez, ami a határok nélküli utazás felé mutat – mindezt könnyen megoldhatóan és kényelmesen kivitelezve.

Haitham Al Ghassani, az Ománi Kulturális és Turisztikai Minisztérium turisztikai promócióért felelős főigazgatójának nyilatkozata szerint nagy öröm, hogy bemutathatják első együttműködésüket a Ras Al Khaimah Turisztikai Hivatallal, amely lehetővé teszi, hogy a világ minden tájáról érkező családok és utazók számára mindkét régió turisztikai kínálata elérhetővé válik a kalandoktól és sportoktól kezdve az történelmi kincsek felfedezéséig. Egészen biztosan mindenki megtalálja a számára vonzó kikapcsolódást és programot  Musandam-ban és Ras Al Khaimah-ban. Ráadásul a rekkenő nyári hőségben itt a magas hegyeknek és a tengernek köszönhetően hűvösebb  az időjárás  - ami miatt ez a régió nemcsak a turistáknak, de a helyieknek is vonzó célpont a hűsölésre. 

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez