Új elemekkel bővül a Feneketlen-tavi közpark

Sky Travel | 2024.02.20. | Hírek

A lakossági visszajelzések és a kerületi önkormányzat észrevételei alapján módosították és véglegesítették a Feneketlen-tó melletti játszótér felújításának kiviteli terveit. A játszótér felújítási munkái a tervek szerint a nyár végén valósulnak meg, de a mellékhelyiségek telepítésére már várhatóan tavasszal sor kerül.

Több ponton is megújul a Feneketlen-tavi közpark. Új elemekkel bővül a játszótér és folyamatban van a Villányi út felőli pihenőrész felújításának tervezése is. Emellett új mellékhelyiségeket alakítanak ki, melynek nyitására már tavasszal sor kerülhet, írja a Portfolio.hu.

- A területen 4 új játszóeszközt telepítenek  (fészekhinta, körforgó, vizes játék, kisgyermek mászóvár). 

- A tó felőli bejáratnál burkolt fogadóteret alakítanak ki, de a játszótér többi részén megmarad a jelenlegi szórt burkolat.

- Az árnyékot újabb napvitorlák telepítésével növelik, és 4 juharfát is telepítenek, melyek távlatban biztosítják majd terület árnyékosságát.

- A fák mellet 2 db piknik asztalt és padokat telepítenek.

- A kosárpálya palánkjait felújítják.

- Négy kerékpártámaszt telepítenek a játszótérre.

- A játszótéren és környezetében biodiverz évelőágyakban összesen több mint 1000 tő évelőt telepítenek.

- A játszótér mellett automata illemhelyet létesítenek.

A cikk további részében a  Radó Dezső Terv (a Főváros Zöld Infrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akcióterve) vonatkozó részleteiről olvashatunk.

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez