Történelmi turisztikai rekord született az Egyesült Arab Emírségekben

Sky Travel | 2024.01.23. | Hírek

Rász el-Haima az utóbbi időben egyre divatosabb turisztikai célponttá válik a nemzetközi és a magyar utazók körében. Az emírség minden idők legjobb turisztikai évét zárta.

A Rász el-Haima Turisztikai Fejlesztési Hatóság (RAKTDA) bejelentette eddigi legjobb turisztikai évét. 2023-ban rekordmennyiségű, 1,22 millió látogató érkezett az emírségbe, ami 8%-os emelkedést jelent az előző évhez képest, és jelentős, 24%-os növekedést a nemzetközi látogatók tekintetében.

Ez a kiemelkedő teljesítmény az emírség turizmushoz köthető stratégiai növekedési tervei megvalósulásának köszönhető. Ide tartoznak a turisztikai infrastrukturális beruházások, a látogatók számának növelését célzó kezdeményezések, a fenntarthatóságon alapuló ökoszisztéma kialakítása és Rász el-Haima pozíciójának megerősítése a jövő turisztikai úti céljaként.

A növekedést segítette a több mint 2200 turizmust támogató esemény a roadshow-któl a szakkiállításokon át a médiaeseményekig. Az elmúlt héten a MUISZ is az emírségben tartotta meg közgyűlését.

Rász el-Haima tavaly az EarthCheck Fenntartható Desztinációk programjában ezüst minősítést ért el, eddig egyedüliként a Közel-Keleten.

Mivel Rász el-Haimának közös határa van Ománnal, az Omán Turisztikai Hivatallal együttműködés jött létre Rász el-Haima és Musandam közös népszerűsítésére. Ennek egyik fontos eleme az egyszerűsített határátkelés biztosítása a turisták részére a két város között.

2023-ban számos új szállodaberuházási projektet jelentettek be, köztük Nobu, Le Méridien, W Hotels, JW Marriott & Hilton szállodák építését az Al Marjan-szigeten.A beruházások összességében 1800 új szobával bővítik a szállodai kapacitást.

2023-ban olyan ikonikus szálloda nyílt meg az emírségben, mint az  Anantara Mina Al Arab Ras Al Khaimah Resort, amely a Maldív-szigeteki villákhoz hasonló, tengervíz feletti luxus szállásokat kínál, illetve tavaly egy teljes felújítás és dizájnváltás után nyílt újra a Waldorf Astoria pompás szállodája is.

Két új Guinness World Record címmel is gazdagodott az emírség a több mint 65 000 látogató jelenlétében lezajlott, év végi látványos tűzijáték- és drónbemutató során.

Rász el-Haima egyre népszerűbb és elismertebb utazási célponttá válását tanúsítja, hogy a CNN Travel 2023 legjobb úti céljai között szerepelt, a Condé Nast Traveler pedig a legjobb helyek egyikeként nevezte meg Ázsiában 2024-ben.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez