Tavasztól üzemelteti transzatlanti járatait a Norse Atlantic Airways

Sky Travel | 2022. 01. 06. | Hírek

Új európai, hosszú távú járatokat üzemeltető diszkont-légitársaság kezdheti meg működését 2022 tavaszán.

A 2021 februárjában alapított, norvégiai székhelyű Norse Atlantic Airways 2021. december 30-án kapta meg az üzembentartási engedélyt (AOC). A társaság közleménye szerint várhatóan 2022 tavaszán kezdenek el transzatlanti járatokat üzemeltetni.

Az új légitársaság gyakorlatilag az egy évvel ezelőtt majdnem csődbe jutott Norwegian Air Shuttle nyomába lép a transzatlanti járatok üzemeltetésével. A Norwegian tavaly év elején jelentette be, hogy megszünteti hosszú távú járatait, és újra a belföldi és európai úti célokra koncentrál.

A Norse Atlantic Airways elsősorban Európa és az USA között fog repülni. Az első három bejelentett útvonal Oslo, valamint New York, Miami és Los Angeles között jön létre, ezenkívül olyan európai úti célokat is terveznek felvenni a kínálatba, mint London vagy Párizs.

Forbes.com információi szerint a kiindulási repülőtér Oslóban Norvégia legnagyobb légikikötője, a Gardermoen lesz, az USA-ban ezzel szemben kisebb repülőterekre repül majd a légitársaság, így New York Stewartra, ill. a Fort Lauderdale és Ontario nemzetközi repülőterekre (a Norwegian a New York-i John F. Kennedy és a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérre repült Fort Lauderdale mellett).

A repülőgépeken két osztály lesz, turista és prémium turista. A légitársaság flottája 15 Boeing 787 Dreamlinersből áll majd; 12 Boeing 787-9 repülőgépen 282 turista és 56 prémium turista hely, illetve 3 Boeing 787-8 gépen 259 turista és 32 prémium turista hely lesz található. A prémium turista osztály a lap szerint attól tér majd el az alacsonyabb kategóriától, hogy nagyobb lábterű üléseket, extra poggyászhelyet, ingyenes ételt-italt kínál. Hátrahajtható ülések nem lesznek a járatokon. A jegyek árusítását a járatok indulása előtt három hónappal kezdik majd meg.

Andrew Hogges, a légitársaság kereskedelmi igazgatója egy korábbi eseményen azt nyilatkozta, hogy a konfigurációnak és a sűrűn elhelyezett üléseknek köszönhetően valószínűleg a Norse Atlantic Airways büszkélkedik majd a világ legalacsonyabb egy utaskilométerre eső szén-dioxid-kibocsátásával, és a legalacsonyabb fajlagos költségekkel is.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez