Szeged felett már gyülekeznek az idei Airshow résztvevői

Sky Travel | 2024.06.26. | Hírek

Megérkezett az első 25 pilóta és produkció, akik elkápráztatják majd a szegedi közönséget szeptember 13-14. között. Az első 25 nemzetközi és hazai pilóta már meg is kapta a felszállási engedélyt.

A Dél-Alföld egyik legrangosabb légiparádéja, idén szeptember 13-14. között kerül megrendezésre. Az Airshow évek óta számos hazai és nemzetközi pilótát, világhírű produkciót és formációt mutatott már be közönségének, és ez idén sem lesz másként. 


 Az eseményen olyan világhírű pilóták és csapatok varázsolják el a nézőket idén, mint

az Aero Wasp, Aerobatic Yakers, AutoGyro bemutató, Besenyei Péter, L-29 Delfin, Drónshow, Ejtőernyős formaugrók, Flying Dragons, Glider FX, Graviti, Hársfalvi Pál ACROFOX, Jet Marchetti S-211, Jurgis Kairys, Magyar műrepülő keret, Marek Choim, MI-2 Helikopter műrepülő, MIG-15 Formation, Modellező csapat, Retro Sky Team, Silver Chicken, DAC 1930 Club, The Victors, Tűzijáték/Kvant Laser, Vári Gyula, Veres Zoltán és még sokan mások.
 

Mint a szervezők közleményükben megjegyzik, a tavalyi évet túlszárnyalva még nagyobb és látványosabb éjszakai show-val készülnek a rendezvény zárónapjára. 

Ráadásul ebben az időszakban kerül megrendezésre a 

25. FAI Hőlégballon Világbajnokság is, így a Szegedi Repülőtér két kimagasló eseménynek ad otthont.

Ezért újdonságként érheti az érdeklődőket, hogy a Szeged International Airshow programjai és látogatható területe, a repülőtér – szegedieknek Maty-érként ismert – észak-nyugati oldalára került át, hogy a látogatók számára még egyszerűbb, kényelmesebb és biztonságosabb legyen a bemutatók és a ballonok megcsodálása. 

Az Airshow-ról még több információ: ITT 

(forrás: turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez