Szárnyalnak a hegyvidéki települések Szlovéniában, új turisztikai rekord született

Sky Travel | 2024.01.26. | Hírek

Tavaly 6,2 millió turista látogatott Szlovéniába és 16,1 millió vendégéjszakát töltöttek el, a vendégek száma 5,5 százalékkal, a vendégéjszakáké 3,5 százalékkal volt több az előző évinél, ami új rekordot jelent – közölte csütörtökön az ország statisztikai hivatala.

A belföldi vendégéjszakák száma 17 százalékkal csökkent, 4,6 millióra, a külföldről érkezőké azonban 15 százalékkal, 11,5 millióra emelkedett.

A legtöbb külföldi turista Németországból érkezett (16 százalék), őket az olaszok, osztrákok, a csehek és hollandok követték.

A hegyvidéki települések mellett a főváros volt a turisták legnépszerűbb úti célja tavaly, utóbbiban 20 százalékos volt a növekedés.A hegyvidéki településeken szintén emelkedés volt tapasztalható, míg a fürdő- és tengerparti városokban csökkent a turisták száma 2022-höz képest.

A turisták többnyire szállodákban szálltak meg, de a legnagyobb növekedést a turisztikai szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák számában éves összehasonlításban a magánszállások, apartmanok és vendégházak esetében regisztrálták.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez