Romantikus kiruccanásra készül? Válassza a Liburnia Hotels & Villast, Opatiját, az Adria gyöngyszemét!

Sky Travel | 2024.01.26. | Hírek

A horvát tengerpart klasszikus fürdővárosa, Opatija tökéletes helyszín a meghitt kikapcsolódásra.

Emlékezetes lánykérésről, nászútról vagy romantikus hétvégéről álmodik? Bármelyikre készüljön is, tökéletes választás a Forbes magazin és a European Best Destinations platform által Európa egyik legromantikusabb úti céljának választott Opatija, ahol minden a szerelmesekről szól februárban. Az Ambasador és a Palace Bellevue szállodák pedig különleges ajánlatokkal készülnek, hogy az élményt még varázslatosabbá tegyék.

Február a szerelmesek hónapja: ekkor van a házasság világnapja, a Valentin-nap és a nemzetközi flörtölési hét, mindegyik alkalmat ad arra, hogy férfiak és nők egymást ünnepeljék. A horvát tengerpart klasszikus fürdővárosa, Opatija pedig elegáns császári építészetével, gyönyörű parkjaival és sétányaival, hangulatos éttermeivel, osztrák stílusú kávézóival tökéletes helyszín a meghitt kikapcsolódásra.

Történelem és elegancia

 

Opatija legszebb történelmi szállodái napjainkban a Liburnia Hotels&Villas szállodavállalathoz tartoznak. A századfordulón épült pazar hotelek és villák historikus hangulattal, de a 21. század kényelmével és sokszínű szolgáltatásaival várják a vendégeket. Ma is nyitva áll előttünk az 1884-ben épült neoklasszicista Hotel Kvarner és a hozzá kapcsolódó elegáns Villa Amalia, ahogy a hajdani osztrák főnemesek egyik kedvence, a szecessziós stílusú Heritage Hotel Imperial is, amelynek bécsi stílusú kávéházába, a Café Imperialba a kiváló desszertek és a kézműves kávék miatt is érdemes elzarándokolni. A neobarokk és a szecesszió stílusjegyeit ötvöző Hotel Palace Bellevue pedig sokak szerint a századfordulós Abbázia hangulatának megtestesítője, és az elegáns Café Strauss, Opatija egyik leghíresebb kávéháza is itt található.

Kényeztetés felsőfokon

Februárban a Liburnia Hotels&Villas a tengerparti sétány fölött épült, modern, ötcsillagos Hotel Ambasadorban és a városközpontban álló, történelmi hangulatú Hotel Palace Bellevue-ben különleges ajánlattal szólítja meg a szerelmeseket. A „Romantikus kiruccanás Opatijába” elnevezésű csomagban számos extra szolgáltatás szerepel: többek között üdvözlőpezsgő és csokoládéválogatás, ágyba felszolgált ínyenc, pezsgős reggeli, valamint bőséges svédasztalos reggeli- és vacsoraválaszték. A párok egy négyfogásos, meghitt vacsorát is elkölthetnek a Hotel Ambasador gyönyörű Cubo éttermében, illetve a Hotel Palace Bellevue szívében található, egyedülálló „barlangteremben”. A wellnessrészlegben 20 perces afrodiziákumos masszázs kényezteti a vendégeket, de a fűtött tengervizes úszómedence és a SPA-zóna (finn szauna, törökfürdő, relax zóna, szépség- és masszázsszobák) korlátlan használata is része a kényeztető csomagajánlatnak.

Séták a romantika jegyében

A romantikus élmény a szállodai falain túl is folytatódik, ahol a bájos utcákat, a mediterrán parkokat átjárja a történelem levegője. Az Adria egyik legszebbjének tartott kanyargós tengerparti sétánya, a Lungomare tökéletes útvonal a hosszabb sétákhoz: a Volosko falutól egészen Lovran városáig vezető promenád mentén ma is Opatija legpatinásabb épületeit láthatjuk, a sétányt szegélyező hangulatos éttermekből, bárokból, kávézókból pedig remek kilátás nyílik a tengerre. Itt találjuk a Leány sirállyal szobrot is, amely – különösen naplemente idején – szerelmespárok egyik legnépszerűbb szelfipontja.

A fürdőváros gyönyörű villái és parkjai közül talán az Angiolina a legismertebb, közepén az 1844-ben épült impozáns Angiolina-villával, amelynek hatalmas parkjában több mint 150 növényfaj él. Érdemes megnézni a svájci házikót is, amelyet egy bájos vidéki kunyhó mintájára építettek. Szintén romantikus sétákra hívogat az Amerikai Kertek labirintusa, amit 1926-ban Kuczor Mihály Pál magyar fűszerpaprika-kereskedő építtetett felesége tiszteletére. Az öbölre néző teraszos park a historizmussal kombinált modernizmus gyönyörű kertépítészeti példája. A lakóépület mellett néhány üvegház, egy rusztikus kertészház és több más látványelem is fennmaradt: mind tökéletes díszlet a meghitt pillanatokhoz.

 

Időről időre jól esik elmenekülni a jobbik feleddel, és megajándékozni magatokat egy romantikus szünettel. Biztosan megtalálod ezt Opatijában az Ambasador és a Palace Bellevue szállodákban!

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez