Prémium úti cél Törökországban

Sky Travel | 2024.07.22. | Hírek

A buja Bodrum-félszigetet, mely a csillogó Égei-tengerre néz, Homérosz, az antik költő az "Örökkék paradicsomának" nevezte. Napjainkban, ez a kivételes üdülőhely, a jó élet égei-tengeri központjaként ismert, ami Törökország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja és a magával ragadó Blue Voyage szülőhelye.

 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja, ugyanis egy helyen megtalálhatóak a világ legexkluzívabb szállodaláncai, strandklubjai, divatmárkái, Michelin-csillagos éttermei, csúcskategóriás kikötői és megajachtjai. Röviden, Bodrum egy igazi álomhely, ahol luxusból nincs hiány.

A nagy és kis kék szikrázó öblök, kék zászlós strandok, mediterrán napsütés a varázslatos szépséggel megáldott félszigetet olyan ethosszal egészíti ki, melyben minden igényre odafigyelnek. Amellett, hogy a világ összes pontjáról több millió turista érkezik, a félszigetet előszeretettel veszik uralmuk alá az angol, német és holland turisták. A legtöbb gazdag török, valamint török celeb vásárolt már itt nyaralót.

Ráadásul a szerencsésebbek jó eséllyel találkozhatnak kedvenc hírességükkel is.

Ugyanis elmúlt években nyaralt már ott Beyoncé, Tom Hanks, Nicole Kidman és Sting is.

Török borok Michelin-csillagos finomságokkal

Bodrum a nemzetközi konyha legjavát kínáló gasztrováros, ahol tintahal, hal és más friss tengeri herkentyűk, kiváló égei-tengeri olívaolajok és ízletes török borok várják a vendégeket. Ilyen adottságokkal rendelkezve, talán nem meglepő, hogy Bodrum 2023-ban bekerült a Michelin GUIDE-ba. Vacsora után a kiváló pezsgők és a világsztárokkal teli klubok gondoskodnak a hangulatról.

Exkluzív szolgáltatásai miatt, a félsziget nem a kiscsaládos vendégektől hemzseg, sokkal inkább a nyugalomra, kikapcsolódásra vágyó pároktól, fiataloktól.

 

Ha valaki úgy dönt, nem fedezi fel Bodrum adottságait, az All Inclusive szállódák olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek segítenek a teljes ellazulásban anélkül, hogy elhagynák őket.  

Bodrum és a világ egyik csodája

Ha mégis kalandozni támad kedvük a vendégeknek, a Bodrumi Bazár a tekintélyes márkák és butikok lenyűgöző kombinációját kínálja az autentikus helyi termékek mellett. Mindenképpen próbálja fel a bodrumi szandált, amelyet évszázadok óta ugyanúgy készítenek.

Miután elmerült Bodrum tenger-nap-homok varázsában, a mandarinfák és bougainvillák által illatosított háromezer éves városban történelmi helyszíneket látogathat meg. A Halikarnasszoszi mauzóleum romjait egykor az ókori világ hét csodájának egyikeként tartották számon. Ezt követően megtekintheti a félsziget emblematikus szélmalmait, a híres, 15. századi Bodrum várát, amelyet a rodostói lovagok emeltek, valamint a váron belül található Bodrumi Vízalatti Régészeti Múzeumot.

Ha ideje engedi, az Égei-tengerről a Földközi-tenger vizeire hajózhat, és felfedezheti a török Riviéra szépségeit. Ha pedig művészetekkel és kultúrával szeretné megfűszerezni nyaralását, csatlakozzon a közönséghez egy előadáson a 21. Nemzetközi Bodrumi Balettfesztiválon, amelyet idén augusztus 3. és 22. között rendeznek meg a híres bodrumi vár színpadán.

Bodrum nem a legolcsóbb úti cél az egyszerű nyaralásra vágyóknak.

Egy All Inclusive szállás, repülőjeggyel együtt közel kettőmillió forintba kostál. Azonban, ha nem csak a luxus számít, akár 500 000 forintért is megtekinthető a celebek kedvenc városa.

(forrás:turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez