Olaszország egyik legnépszerűbb úti célja júliusban saját repülőteret kap

Sky Travel | 2024.07.05. | Hírek

Az évente ötmillió turistát vonzó olaszországi Amalfi-part citromligetekkel tarkított falvaiba és városaiba idáig busszal vagy vonattal lehetett a legegyszerűbben eljutni.

Július közepétől azonban az Amalfi-parton található salernoi repülőtér kereskedelmi repülőtérként nyitja meg kapui, így lehetővé válik légi úton közvetlenül megérkezni a környékre, derül ki az euronews.com cikkéből.

Az Amalfi városától 45 kilométerre délkeletre található reptér 1926-ban épült és a korábbi évek során sok funckiója volt: katonai repülőtérként, repülőiskolaként, tűzoltóközpontként és magánszállásként is használták.  

A környékre látogatók jelenleg a Salernótól 21 kilométerre érkeztek meg vonattal, ahol átszállhattak a helyi buszokra. Július 11-én először a spanyol Volotea fapados légitársaság indítja el kereskedelmi járatát a repülőtérről, és már négy olyan járatot jelentett be, amelyek a tengerparti szakaszt Cagliarival, Veronával és Cataniával köti össze, valamint a francia Nantes-ból. Nantes és Cagliari között már júliusban, Veronával és Cataniával pedig a tervek szerint szeptemberben indul meg az összeköttetés. Az euronews értesülései szerint  EasyJet is tervez közvetlen járatokat Salerno és a londoni Gatwick és Basel között.

Az olasz hatóságok szerint a fejlesztés 2043-ig folytatódik, és úgy számolnak, hogy évente mintegy hatmillió utast tudnak fogadni a repülőtéren. Az euronoews úgy tudja, hogy a régió turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásai örömmel fogadták a hírt, ugyanakkor aggodalomra ad okot a növekvő látogatószámnak a terület infrastruktúrájára és természeti környezetére gyakorolt ​​hatása...

(forrás: turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez