Ökotudatos szálláshelyeket kínál a feltörekvő emírség

Sky Travel | 2024.06.26. | Hírek

Rász el-Haima, az Egyesült Arab Emirátusok turisztikailag egyre felkapottabb emírsége, amely lenyűgöző természeti szépségeiről és gazdag kulturális örökségéről ismert, elkötelezett a fenntartható turizmus népszerűsítése mellett. 

A világ egyik vezető szálláshely portáljának friss felmérése szerint a világ utazóinak 75%-a szeretne fenntarthatóbban utazni, ezért az öko-barát utazási praktikák korántsem elhanyagolhatóak. Vagyis a fenntartható utazás már nemcsak egy divatos kifejezés, hanem elkötelezettség a felelős turizmus mellett, amelynek mind a környezetre, mind a helyi közösségekre nézve számos pozitív hozadéka van.

Rász el-Haima ideális célpont a tudatos utazók számára, ahol a fenntarthatóságot az ökobarát szállásoktól kezdve a környezetbarát tevékenységekig számos gyakorlat igazolja. Az Egyesült Arab Emirátusok legzöldebb emírsége változatos ökoszisztémákkal rendelkezik, beleértve az érintetlen strandokat, mangrove-erdőket és a lenyűgöző Hadzsar-hegységet.

A látogatókat arra kérik, hogy tiszteljék a természetet, ne szemeteljenek, és csak a kijelölt ösvényeken túrázzanak.

A régió biodiverzitása szintén egyedülálló, így Rász el-Haima jó terep lehet a vadon élő állatok megfigyelésére, a ritka madaraktól kezdve egészen az endemikus fajokig, amelyeknek a megőrzéséshez mi is hozzájárulhatunk, ha szálláshelyünk is minél ökotudatosabban választjuk ki.

Rász el-Haima fenntartható turizmus elkötelezettségét mutatja az is, hogy számos szálloda és látványosság nyerte el a „Responsible RAK” ezüst minősítést.

Az olyan szálláshelyek, mint a Rixos Bab Al Bahr és a Mövenpick Resort Al Marjan Island, kiemelt figyelmet fordítanak az ökotudatos gyakorlatokra, úgy mint hulladékgazdálkodási stratégia és víztakarékossági kezdeményezések.

A vadregényes környezetben található Bear Grylls Kalandtábor újrahasznosított kabinokat használ. Ráadásul a tábor lakóinak lehetőségük van megtanulni autentikus természeti környezetben annak tiszteletét, és néhány "túlélési" praktikát, mint például a tűzgyújtás, a menedék építés vagy a víztisztás.

(forrás:turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez