Nyolc év után újra megnyílik az Amalfi-parthoz közeli repülőtér

Sky Travel | 2024.02.12. | Hírek

Júliusban újranyílik a Salerno Costa d’Amalfi Repülőtér, amely mindössze 45 kilométerre fekszik a turisták körében igencsak népszerű Amalfi-parttól és 21 kilométerre Salerno városától.

A repülőtér még 1926-ban épült és az elmúlt 98 év alatt katonai repülőtérként, repülőiskolaként, tűzoltó központként és magánrepülőtérként is használták. 2007-től kezdve kereskedelmi járatok is elérhetőek voltak, meghosszabbították a kifutópályát, két kaput és négy check-in pultot építettek. A repülőtér 2016-ban zárt be, azonban július 11-én újra megnyílik az Olaszországban jelentős jelenléttel rendelkező Volotea spanyol légitársaság járataival.

A kereskedelmi járatok üzemeltetésére januárban adták meg az engedélyt, és a közelgő megnyitásra tekintettel a kifutópályát 2000 méterre hosszabbították meg. Az üzemeltetés csak lassan indul el, a tervek szerint a fejlesztés – aminek egy új utasterminál is a része – várhatóan 2026-ra zárul le.

A Volotea négy célállomást fog kiszolgálni: júliustól Nantes és Cagliari szerepel a kínálatukban, míg szeptembertől kezdve Verona és Catania is csatlakozik. A repülőteret üzemeltető GESAC szóvivője, Roberto Barbier elárulta, hogy más légitársaságokkal is tárgyalásokat folytatnak a repülőtér kiszolgálásáról.

A repülőtér 2043-ig lesz fejlesztés alatt, addigra évi hatmillió utast szeretne fogadni a repülőtér. Ez enyhítené a nápolyi Capodichino nemzetközi repülőtérre nehezedő nyomást, amely 2023-ban rekordszámú, 12,4 millió utast fogadott – írja a CNN.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez