Nyáron újraindul a LOT Budapest-New York járata

Sky Travel | 2022. 01. 05. | Hírek

A LOT lengyel légitársaság 2022 júniusától újra közvetlen repülőjáratot közlekedtet Budapest és New York között - közölte a Budapest Airport az MTI-vel csütörtökön.

A repülők hetente háromszor közlekednek New York legforgalmasabb légikikötője, a John Fitzgerald Kennedy Nemzetközi Repülőtér és a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között. Az út 9 óra 15 percig tart, a gépek az utasok mellett 12 tonnányi árut is vihetnek - írták.

A két város között 2018-ban indult az első LOT-járat, és csak átmenetileg szüneteltetik a járvány miatt. A közlemény szerint az enyhülő korlátozások, az átoltottság és a visszatérő utazási kedv teszi lehetővé az újbóli összeköttetést. Hozzátették, hogy a LOT ezzel is kifejezi a magyar piac iránti elkötelezettségét. A Budapest Airport a fellendülés lehetőségét látja az új járatokban - írták. A légi összeköttetés a magyar főváros idegenforgalmát is erősíti, ezért a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együtt dolgoznak a kínálat bővítésén. Hozzátették, hogy a LOT járata iránt nagy volt a kereslet korábban, és jövőre ismét biztonságos, kényelmes utazást biztosít a tengerentúlra.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez