Napi járatnyitás Brüsszelbe a WIZZ-zel

Sky Travel | 2024.06.18. | Hírek

Június 17-ével kezdődően az ultrafapados légitársaság elindította közvetlen járatait Budapestről a Zaventemben található Brüsszeli repülőtérre. Belgium fővárosának fő repülőterére hétfőtől péntekig repülhetnek a légitársasággal az utasok, emellett a Charleroi repülőtér is elérhető marad kínálatukban.

Mint ezzel kapcsolatos közleményükben kifejtik, az új repülőtér használatba vétele jelentősen megkönnyíti a Brüsszelbe való utazást, hiszen

utasaiknak eddig kizárólag a Brüsszeltől 46 kilométerre található Charleroi repülőtéren keresztül volt lehetőségük a belga fővárosba utazni. A Brüsszeli repülőtér sokkal közelebb, mindössze 12 kilométerre található a város szívétől.

A járatok az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége idején is elérhetők.

Bízunk benne, hogy a magyar EU-elnökség után is megmarad a bőséges kínálat, biztosítva a két főváros között közlekedő utasoknak több utazási lehetőséget, versenyképes jegyárakat és a turizmus fellendülését a két ország között

– mondta Ritter Máté, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője.

Idén nyáron már hat új Budapestről induló útvonallal kedveskedhetünk utasainknak, amelyek közül kettőt június elején már el is indítottunk. Brüsszel egy közkedvelt úti cél, amely az új repülőtér igénybevételével sokkal könnyebben megközelíthető. 

– tette hozzá Trubek Zsuzsa, a légitársaság kommunikációs menedzsere.

Belgium fővárosa, Brüsszel, gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. A Brüsszeli Szépművészeti Múzeum, Magritte Múzeum, Grand Palace, valamint a Szent Mihály és Szent Gudula-székesegyház csak néhány példa a városban található kulturális intézmények és építészeti csodák közül. A városnak kiemelkedően pezsgő éjszakai élete van, illetve számos park és zöld terület is fellelhető, így tökéletes helyszín lehet a szórakozásra és kikapcsolódásra vágyok számára is.

(forrás: turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez