Minden idők legjobb szálláshelybevételi eredményeit produkálta Bécs turizmusa

Sky Travel | 2024. 02. 06. | Hírek

Bécs város turizmustörténelmének második legjobb eredményét érte el 2023-ban mintegy 17,3 millió vendégéjszakával. Ennél a növekedésnél is örvendetesebb azonban a látogatóforgalomból származó bevételek dinamikus gyarapodása.

A bécsi szálláshelyeken realizált bevételek nagysága tavaly még a vendégforgalom bővülést is harmadával meghaladó mértékben nőtt, amely a január és november közöti időszakban már meghaladta az 1,08 milliárd eurót (416 milliárd forint).

Ez minden idők legjobb szálláshelybevételi eredményének számít és arányaiban megfelel Magyarország egész éves teljes szálláshely bevétel (860 milliárd forint) közel felének.

A vendégéjszakák 82 százalékos nemzetközi részesedésével Bécs városi turizmusa ismét olyan nemzetközi, mint a járvány előtti időszakban volt.

Ezt bizonyítja, hogy az USA – Bécs legnagyobb volumenű tengerentúli küldőpiaca – még az eddigi legjobbnak számító 2019-es év eredményét is meghaladta, ahonnan először lépték túl a milliós vendégéjszaka-küszöböt – írja szakmai blogján Kovács Balázs turisztikai tanácsadó..

„A minőségi turizmushoz való ragaszkodásunk és a legfontosabb forráspiacok zökkenőmentes felzárkóztatása nagyszerű startpozícióba hozta Bécset az idei évre” – nyilatkozta Norbert Kettner ügyvezető igazgató, a Wien Tourismus eredményeit bemutató sajtótájékoztatóján.

Mint ismert, Bécs város által 2019-ben elfogadott látogatógazdaság (visitor economy) stratégia értelmében a „global, smart, premium, digital és cosmopolitan” fogalmak mögött meghúzódó értékeket középpontba helyező szolgáltatások kaphatnak támogatást a Wien Tourismus promóciós és marketingmunkája során.

Idén is nagy hangsúlyt kap a fenntarthatósági elvek gyakorlatba való átültetése és a városlakók életminőségének növelése.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez