Metanol-üzemanyagú tengerjáró ennél a luxus hajótársaságnál

Sky Travel | 2024.07.11. | Hírek

Megkezdődött a Celebrity Cruises ötödik hajójának építése a díjnyertes Edge sorozatban. A Celebrity Xcel tengerjáró 2025 őszén indul útnak.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a tengeri utazás jövője: megkezdődött a Celebrity Cruises következő hajója, a Celebrity Xcel építése. A tengerjáró 2025 őszén indul majd útnak, utasait pedig úgy hozza közelebb a lélegzetelállító úticélokhoz, hogy tovább fokozza a testvérhajóin már közkedvelt innovatív élményeket, ráadásul számos új, még nem ismert ajánlattal rukkol elő a páratlan prémium nyaralás érdekében. A hajó építési munkálatainak megkezdéséről a vállalat magyarországi képviselete adott hírt.

Az új motor páratlan üzemanyag-rugalmasságot biztosít háromféle üzemanyag használatával, beleértve a metanolt is, amely először szerepel a cég történetében, és fontos lépcsőfokot jelent a vállalat Destination Net Zero útján, amely a 2050-re kitűzött nettó zéró kibocsátást tűzte zászlajára, derül ki a vállalat közleményéből.

A hosszú hagyományokkal rendelkező tengeri szokásoknak megfelelően a hajózási társaság és a hajógyár vezetői frissen vert érméket helyeztek az első acéldarabra, hogy jó szerencsét hozzanak a hajónak mind az építési folyamat során, mind pedig a jövőbeni tengeri utak alatt. A márka új, Edge Series hajói által képviselt minőségének új szintje előtt tisztelegve, az érme dizájnja egy másik nagy innovációra, a NASA Saturn V rakétájára utalt.
 

A Celebrity Xcel 2025 novemberében debütál a Karib-térségben, első szezonjában Fort Lauderdale-ből indulva, hétnapos útvonalakon váltakozva a Bahamák, Mexikó és a Kajmán-szigetek, Puerto Plata, St. Thomas és St. Maarten között.

Az utak immár foglalhatóak is, amelyben a cég magyar képviselete nyújt segítséget.

(forrás: turizmusonline.hu)
 

Vissza a hírekhez