Még ebben az évben kilenc új légitársasága lesz Thaiföldnek

Sky Travel | 2024.01.05. | Hírek

Kilenc új légitársaság indulását jelezte a thaiföldi légügyi hatóság erre az évre, az új cégek belföldi és külföldi úti célokba is repülnek majd.

A légitársaságok a thaiföldi légügyi hatóság szerint hozzájárulhatnak a pandémia alatt meggyengült turisztikai ágazat további fellendüléséhez.

Néhány, kis flottával rendelkező légi szállító csak belföldi útvonalakon repül majd, míg mások külföldi úti célokba is.

A Really Cool Airlines például eleinte japán városokba, később többek között Szingapúrba, Hongkongba és Sanghajba is közlekedik márciustól.

A többi új társaság a Pattaya Airways, az Asia Atlantic Airlines, az Avanti Air Sarter, az Asian Aerospace Service, a Landarch Airlines, a Bangkok Helicopter Services és a P80 Air lesz, ezek indulási ideje még nem ismert.

Ezenkívül a Siam Seaplane tervezi hat-nyolcszemélyes hidroplánok üzemeltetését, a társaság gépei Bangkokból a Thai-öbölben található Ko Phangan szigetre és a Pattaya közelében lévő Jomtienbe közlekednek majd.

A thai kormány azt reméli, hogy 2024-ben – 2019-hez hasonlóan – akár 40 millió külföldi turista is ellátogat az országba. 2023-ban minden intézkedés – például a kínai és orosz turisták vízummentes beutazásának engedélyezése – ellenére csak 27 millió külföldit fogadott az ország – írja az fvw.de.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez