London helyett Moszkvába utaznak a magyarok

Sky Travel | 2021.12.22 | Hírek

Mi magyarok decemberben évek óta Londonba utazunk legszívesebben, de idén Moszkva lett a legnépszerűbb úti cél.

A Kiwi.com utazási technológiai vállalat megnézte, hogy 2019, 2020 és 2021 decemberében és a rákövetkező év első napjaiban hová utaztunk és utazunk leginkább.

London 2019-ben és 2020-ban is vezette a sort, de idén csak a 7. helyen szerepel, most a legnépszerűbb úti cél hazánkból Moszkva. Moszkva után Párizsba, Berlinbe, Barcelonába és Lisszabonba utaznak leginkább honfitársaink, de Dubai és Porto is megtalálhatóak a TOP20-ban. 

Decemberben a többség (41%) legalább hat napot tölt a választott desztinációján, 35% rövid, 1-3 napos kiruccanást tervez, míg kb. minden 4. utazó 4-5 napot nyaral. Ha pedig a TOP5 úti célt nézzük, kiderül, hogy az utazók negyede villámlátogatást tesz Moszkvában, míg háromnegyede legalább 8 napig marad. Párizsra, Berlinre és Barcelonára a „minivakáció” a legjellemzőbb, míg Lisszabont a hosszabbutazást keresők választják, a portugál fővárosba látogatók 70%-a legalább 6 napot tölt ott.

 

Moszkva népszerű úti cél / Fotó: Adobe Stock
Moszkva népszerű úti cél / Fotó: Adobe Stock

 

Karácsonyi kívánságlista

A keresési és a valós foglalási lista eltéréseket mutat. Ha a Kiwi.com globális keresési adatait nézzük az év utolsó hónapjára és 2022 első napjaira, akkor New York vezet több mint 36,5 millió kereséssel, majd ezt követi az Egyesült Királyság és Franciaország fővárosa, előbbi 31,5 millió, utóbbi közel 29 millió kereséssel. 

Hazánkban ezen városok közül csak Párizs került dobogóra, 2. lett a sorban több mint 200 ezer kereséssel, míg London a 6., New York pedig a 15. A sort toronymagasan, közel 350 ezer kereséssel Moszkva vezeti, Párizs után pedig még Szentpétervár került a TOP3-ba, amire picivel több mint 200 ezren kattintottak itthon.

Budapest menő

Tavaly decemberben a koronavírusjárvány miatt megcsappantak a nemzetközi utazások, harmadára estek vissza a Kiwi.com-on keresztül leadott foglalások. Idén az év utolsó hónapjában azonban már elérték a 2019-es érték 92%-át a foglalási számok. 

Hazánkba decemberben legfőképp Oroszországból és Ukrajnából utaznak, őket követik a hazalátogató honfitársaink, akiknek 80%-a legalább 6 napot el is tölt itthon. 

A decemberi globális foglalási lista 5. helyén Budaoest áll Kijev, London, Kuala Lumpur és Isztambul után. A 2022-es adat pedig még biztatóbb: itt az élre szökő London után a 2. helyen szerepel Budapest, amit közvetlenül követ Isztambul, Párizs és Róma.

(forrás:turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez