Közvetlen vonat kötheti össze Olaszországot a francia riviérával

Sky Travel | 2024.03.07 | Hírek

A Trenitalia France a 2021-ben induló Párizs-Lyon-Milánó vonal sikerét követően további új vonatútvonalakat tűzött ki célul. Az új járatok már idén nyáron elindulhatnak Olaszország és a francia riviéra között.

A pontos útvonalak ugyan még nem teljesen világosak, de a járatok minden bizonnyal Milánóból indulnak, és az észak-olasz városból egészen Marseille-ig közlekednek majd naponta, de lehetséges, hogy megállnak majd Monacóban és Nizzában is.

Luigi Cantamessa, az FS Treni Turistici Italiani vezérigazgatója a France 3 televíziónak elmondta: "Az új járatok nem a nagysebességű, hanem inkább az intercity vonalon fognak közlekedni. Ezt valószínűleg 2024 nyarán tudjuk elindítani, napi egy Milánó-Marseille oda-vissza járattal.” Hozzátette, hogy a vonatok szezonálisan közlekednek majd és a turisták igényeire fogják majd szabni a menetrendjüket – írja a Timeout. Idén már több új útvonalat is bejelentettek különböző vasúttársaságok: az European Sleeper Brüsszelt és Prágát köti össze éjszakai vonattal, míg a Leo Express Szlovákia az Északi-tenger partja között indít járatot.

( Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez