Közel 150 program várja a Budapest Design Week látogatóit

Sky Travel | 2022. 10.07. | Hírek

Elkezdődött a 19. Budapest Design Week (BDW). A központi kiállításnak, illetve számos programnak helyet adó Néprajzi Múzeum mellett Budapesten és több vidéki városban mintegy 150 program várja az érdeklődőket.

A dizájnról gondolkodás, a dizájn logikája, az arra épülő szemléletformálás egyre több cég sajátja Magyarországon. Ezzel versenyképességet lehet javítani, társadalmi értéket előállítani, emellett megteremteni az egyén élményét is – hangzott el az esemény megnyitóján a Néprajzi Múzeumban, ahol Kemecsi Lajos, a múzeum főigazgatója szólt arról, hogy a „százötven év bolyongás” után egy fantasztikus új épületben otthonra talált intézménye méltó helyszíne a Budapest Design Weeknek.

Az október 16-g tartó BDW egy ernyőfesztivál, az idei tematika fókuszában az építészet és a dizájn együttműködése áll, a központi kiállítás címe: Találkozások terei – építészet és design.

Sebestény Ferenc építész, a BDW kurátora hangsúlyozta: több olyan múzeumot, közintézményt, középületet, lakóépületet és egy templomot is bemutatnak a tárlaton, amely valamilyen módon személyes vagy közösségi találkozások színtere. A kiindulási pont az innovatív és inspiratív Néprajzi Múzeum épülete, a legutolsó pedig Erdély legrégebbi épülete, az algyógyi körkápolna.

A központi kiállítás mellett a Néprajzi Múzeumban lesz szakmai konferencia, a fesztivál ideje alatt bemutatkozik öt-öt építésziroda és építészeti dizájnstúdió is, lesznek családi és gyerekprogramok.A további budapesti helyszínek között szerepel mások mellett a Magyar Zene Háza, a MOME és a Kiscelli Múzeum, vidéken Sopronban, Szombathelyen és Pécsen is láthatók kapcsolódó programok.

A BDW nyitóeseménye keretében jelentették be a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj nyerteseit.

A meghirdetett termék kategóriát Nieto Ramón Catmagnet nevű speciális, horgászathoz használt mágneses kioldó eszköze és Laufer Ferenc relief kályhacsempe kollekciója nyerte.

A díjazottak alkotásai szintén megtekinthetőek a Néprajzi Múzeumban a BDW keretében.

 
(forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez