Kisgyerekes családok Jolly Joker úti célja: Jesolo

Sky Travel | 2024.07.01. | Hírek

Nem könnyű döntés a kisgyerekesek számára, hogy hova menjenek nyaralni. Legegyszerűbb persze a Balaton, de előbb-utóbb csak látni kellene megint a tengert.

Nem a világ legizgalmasabb helye, de kisgyermekes családok számára ideális olaszországi üdülési célpont Lido di Jesolo. Nincs itt semmi különleges, nagyjából az egyetlen érv az mellette, hogy Magyarországhoz ez a legközelebbi homokos tengerpart.

Szlovénia és Horvátország strandjai kövesek, sziklásak, kisgyerekes családok számára gyakorlatilag alkalmatlanok a nyaralásra, ellenben Lido di Jesolo évtizedek óta az Észak-Adria talán legismertebb és legfelkapottabb tengerparti üdülőhelye a gyerekeseknek,

mert 15 kilométeres homokos strandja ideális az 1-6 éves gyerekkel utazók számára.

Szállás van bőven: csak szállodából több, mint négyszáz található a városban, de rengeteg apartman és kemping közül is lehet választani. Mi az apartmanos megoldást választottuk, kilátással a tengerre, de meglehetősen leharcolt bútorzattal.

Persze ez is méregdrága volt. Etetőszéket és babaágyat biztosítanak, de utóbbi használhatatlannak bizonyult. A lényeg azonban itt nem is a szállás volt, hanem hogy közel legyen a puha, finom homokos strand.

Már voltunk itt korábban is, ezért tudtuk, hogy a 1,5 éves kislányunk számára tökéletes lesz, itt biztonságban beleteheti életében először a lábát a tengerbe.

A homokos strand lassan mélyülő, meleg vizű, jól felszerelt, vízimentők által is felügyelt. Ingyenesen használható, de a napernyőért és napágyért fizetni kell.

Azt viszont vadkapitalista megoldásnak tartom, hogy még a legtöbb parti zuhanyért is csengetni kell.

 

A teljes írást laptársunk, a Privátbankár Világjáró rovatában olvashatják.

(forrás: turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez