Kína vízummentességet biztosít a magyar állampolgároknak

Sky Travel | 2024.03.07 | Hírek

Kína vízummentességet biztosít a magyar állampolgároknak november végéig, és áprilistól újra heti 13 járat köti össze Budapestet majd négy kínai nagyvárossal:Pekinggel, Sanghajjal, Csungkinggal és Ningbóval, írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán. 

Mint hozzáteszi, a magyar-kínai együttműködés egyik legsikeresebb területe a turizmus. A koronavírus-világjárvány kitörése előtti évben már 277 ezer kínai turista látogatott el hazánkba, majd a Covidot követő újraindulás nyomán tavaly ismét megközelítette a százezret ez a szám.

Segítségünkre van a légijáratok újraindulása is: áprilistól újra heti 13 járat köti össze Budapestet négy kínai nagyvárossal, Pekinggel, Sanghajjal, Csungkinggal és Ningbóval

- olvasható a bejegyzésben, amit az MTI adott közre.

A Kínába utazó magyar turisták és üzletemberek számára jó hír, hogy a kínai kormánnyal folytatott egyeztetések nyomán.

idén március 14. és november 30. között a magyar állampolgárok számára is vízummentességet biztosítanak a kínai hatóságok

- fogalmazott a miniszter.
A kölcsönösség jegyében a magyar hatóságok pedig már első kérelemre hosszú távú vízumokat biztosítanak a Magyarországon beruházást végrehajtó nagy kínai vállalatok vezető munkatársai számára. Ezek a döntések tovább erősítik Magyarország és Kína gazdasági és turisztikai együttműködését, valamint az emberek közötti kapcsolatokat - fűzte hozzá Szijjártó Péter.

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez