Kezdődik a síszezon Tátralomnicon

Sky Travel | 2023.12.13. | Hírek

A népszerű családi síközpont, Tátralomnic december 15-én, pénteken nyitja meg kapuit. A síelőknek 8 km pálya és 4 felvonó áll rendelkezésükre Tatranská Lomnica – Start, Buková hora és Čučoriedky között.

A gyalogos látogatók számára péntektől Tátralomnicon a Start – Skalnaté Pleso gondolás felvonó és a Lomnici štít felvonó is megnyílik - tájékoztatta lapunkat a Szlovák Idegenforgalmi Képviselet.

A Skalnaté Pleso és Čučoriedky közötti sípályák, amelyek előkészítésén jelenleg is dolgoznak, továbbra is zárva vannak. A legmagasabban fekvő Lomnici-nyereg sípálya sem üzemel, ennek megnyitása akkor várható, ha a természetes hó mennyisége eléri a megfelelő szintet.

A Magas-Tátrában december 2. óta síelnek Csorbatón, ahol az Interski, a Turistická és a Juniorská pályák vannak nyitva. Karácsonykor az újtátrafüredi Jakubkova lúka sífelvonót is üzembe helyezik.A legjobb síbérletek előre beszerezhetők online a gopass.travel oldalon.

A szánkózás szerelmeseinek van egy 2,5 km-es szánkópálya Hrebienok és Starý Smokovec között.

A Magas-Tátra idén is népszerű hely a karácsonyi és újévi időszak eltöltésére. A karácsonyi ünnepekre a szállodák kihasználtsága átlagosan már 60-70%, az év fordulóján a kihasználtság várhatóan meghaladja a 90%-ot.

Az újév megérkezését sokféleképp ünneplik meg a Magas-Tátrában: Hrebienokon a Tarajkában szilveszteri oldies partit rendeznek,  angyalok és démonok lesz a központi témája a szilveszternek Tátralomnicon, de sok helyen latin stílusban ünneplik majd az újév érkezését.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez