Karácsonykor akár szánkózhatunk is a Normafánál

Sky Travel | 2023.12.21. | Hírek

Előkészítették a hópótló eszközöket, így ha karácsonyra újra lehűl az idő, újra lehet majd síelni és szánkózni a Normafánál.

A Normafa Park közösségi oldalán december 21-én hajnalban az alábbi bejegyzés jelent meg:

"Karácsonyra végre elhárult az akadály, hogy megfelelő időjárás esetén a Normafán ismét kialakíthassuk a sífutó- és szánkópályákat! A Természetvédelmi hatóság az új eljárásban harmadszor(!) is engedélyezte a főváros több mint 130 éves téli sportterületének működését!

Az elmúlt időszakban elvégzett szakértői vizsgálatok egyértelműen alátámasztották, hogy a tavalyi hópótlás után nem rosszabb, hanem kedvezőbb állapotban van a terület élővilága!

Bízunk benne, hogy a budapestiek sí- és szánkópályái a továbbiakban nem esnek áldozatul politikai támadásnak!

A hópótló eszközöket előkészítjük és már csak következő lehűlést várjuk, hogy ismét lehessen síelni és szánkózni a Normafánál!"

- zárul a bejegyzés.

A pályák rendkívül népszerűek voltak az elmúlt idényben. A 2022/2023-as téli hónapokban a sífutópálya 75, a szánkópálya közel 60 napon keresztül működött. Ez idő alatt több tízezer látogató, valamint közel 100 óvodai és iskolai csoport használta a pályákat - közölte lapunkkal a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez