K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust

Sky Travel | 2024.06.20. | Hírek

Dél-Korea turisztikai számai jóval elmaradnak a világjárvány előtti számoktól, ezért új vízum kibocsátását tervezi, azon külföldi állampolgárok számára, akik arról álmodoznak, hogy K-pop idolok legyenek.

A „K-Culture Training Visa” azok a külföldiek igényelhetik, akik K-pop tánc, koreográfia és modellkedés területén szeretnének jobban elmélyülni a koreai kultúrában, olvasható a CNN tudósításában.

Mint írják, a jelentkezőknek nem feltétlenül kell meghallgatásra jelentkezniük vagy visszahívási ajánlatot kapniuk egy tehetségkutató ügynökségtől – vagy legalábbis még nem. További részletek csak az év második felében várhatók.

Az ötletet egyébként az adta, hogy az elmúlt években igencsak megnőtt az ország és kultúrája iránti rajongás. Egyre több külföldi rajongó utazik Dél-Koreába, sokan még a nyelvet is megtanulják, míg mások komplett k-pop zarándoklatra indulnak, hogy bejárják a K-pop zenei videók és K-drámák forgatási helyszíneit.

Szöul ezért most arra törekszik, hogy kultúrája népszerűségét turisztikai vonzerőként használja fel.  A Kulturális, Sport- és Turisztikai Minisztérium (MCST) adatai szerint tavaly a Thaiföldről és a Fülöp-szigetekről érkező utazók a Dél-Koreába látogatók több mint ötödét tették ki, a néha hosszadalmas vízumkötelezettség ellenére is.

A covid hatása még mindig érezhető Dél-Korea turizmusán

Mint az index.hu is írja, ugyan 2023-ban már 11 millióan keresték fel az országot, de ez még mindig kevsebb, mint a járvány előtti évben, amikor a kormány adatai szerint 17,5 millió turista látogatott az országba. Az idegenforgalmi bevételek is gyengébb számokat mutatnak:

"2023-ban 15,1 milliárd dollárt termeltek, ami 25 százalékkal kevesebb, mint a 2019-es 20 milliárd dollár. A minisztérium szerint a fellendülés lassú üteme annak tudható be, hogy a kiadások a vásárlásról a kulturális élményekre terelődtek át."

Dél-Korea a digitális nomádok számára már megkönnyítette az országban való tartózkodást és munkavállalást, amikor ez év elején bevezette a munkavállalási vízumot, amellyel megkönnyítette a digitális nomádok számára az országban való tartózkodást és munkavállalást. A kormány most abban bízik, hogy az új vízum bevezetése megnyitná az utat a nemzetközi munkavállalók előtt. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a vízumok növelhetik a munkaerőt és segíthetnek enyhíteni a demográfiai válságot egy olyan országban, ahol a legalacsonyabb a termékenységi ráta világszerte.

(forrás: turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez