Jön a Gourmet Fesztivál

Sky Travel | 2024.05.22 | Hírek

Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások. Az MBH Bank Gourmet Fesztivál olyan hazai és világkörüli gasztroutazást kínál, amelyhez elég csak a Millenárisig menni.

A Gourmet május 24-én, pénteken 11 órakor nyitja meg kapuit és május 26., vasárnap 19 óráig várja a látogatókat a Millenárison. Jegyek online vagy limitált számban akár a helyszínen is, az időben érkezők jegyük mellé sör, bor, koktél és kávé kóstoló kuponokat is kapnak, nem beszélve a Gourmet Akadémia számos ingyenes programjáról és kóstolójáról, amelyek sorát Stahl Judit improvizációs gasztroszínháza zárja majd vasárnap 17 órakor.

Több mint ötven hazai étterem és cukrászda kétszáz fogása végigvisz a magyar konyhán az Őrségtől a Székelyföldig, körbe tovább a Földközi-tenger partjain, meg sem állva a Távol-Keletig.

Az őriszentpéteri Pajta mangalicával töltött és lecsóval kínált empanada-ját, a Kistücsöknél a házinyúl-gerincet vadas mártással, a zebegényi Natura Hill cirok-manga bowl-ját ropogós mangalicafüllel, mangalicalapockával, cirokkal, uborkakimchivel és cukorborsóval, a székelyudvarhelyi Páva étterem báránynyaklevesét kóstolhatják meg az érdeklődők.

Meglátogathatjuk a hazai Michelin-csillagos éttermeket is, de idén már Marokkót is útba ejthetjük, két étteremnél (Jouri és Majorelle) is kóstolhatunk klasszikus tagine ételeket, majd belekóstolhatunk a Távol-Kelet ízeibe is, és persze az olasz tésztákat sem érdemes kihagyni, ahogy az amerikai szendvicseket vagy az osztrigákat sem.

 Az édességeknél a Mon Petit aludttejes kukoricaprószájától a Cake&More Caviar palacsintáján át a Laurel kacsatepertő, sárgabarack, karamellfánk kreációjáig ível a kínálat, ha pedig street food, akkor a wrap-ek és burgerek mellett mindenképpen érdemes megkóstolni a SALT Bakery hagymás-véres csigáját csomborral, a Jenői Pékség sós szalonnás parasztkenyér katonáit fermentált zöld eperrel vagy a Digó Nápolyi Pizza "eper és speck” pizzáját.

A fesztivál idei újításaként minden étteremnél kóstolhatunk olyan pénztárcabarát ételt, amely legfeljebb 2500 forintból hozza a Gourmet-élményt.

Stoller Mártont nem kell bemutatni a hazai BBQ és grill rajongóknak: az etyeki +52 Event & Gastro Hall grillmestere almás lángost fog sütni pirított káposztával és sült tejföllel, amihez egy igazi hazai cidert is megkóstolhatunk nála. Érdemes lesz kipróbálni a tojásos nokedlit is, hiszen azt Mizsei János, a MÁK séfje készíti, vagy a családi ebédlőasztalok másik klasszikusát, a Női szeszélyt, amit Szabi a Pék tálal, egy kicsit máshogy, ahogy eddig ismertük. A Mazel Tov csapatának új étterme, a szintén közel-keleti ízekben utazó Balagan pedig egy vegán finomságot kínál: mangó- és céklahumuszt, kesutahinával, savanyított mangóval és kovászos koktélpitával. Összesen több mint 50 finomságot kóstolhatunk ebben a kategóriában, amelyhez a csúcséttermek is hozzáteszik a magukét.

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez