Jeges tóban lebeghetnek Lappföldön a legbátrabb turisták

Sky Travel | 2021.12.27. | Hírek

Ahogy a turizmus kezd újraépülni az elmúlt két év korlátozásai, a lezárások és az utazások számának meredek csökkenése után, a desztinációk igyekeznek minél újszerűbb élményekkel magukhoz csábítani a turistákat. Lappföldön például jeges vízben lebegve felejthetjük el minden gondunkat.

Lappföld turizmusa főként a téli szezonra koncentrál, és mivel Európa nagy része éppen 2020 karácsonyára került zárlat alá, ez a népszerű finn úti célt is rosszul érintette.

A Visit Rovaniemi turisztikai hivatal adatai szerint 2019 decemberében 61 ezer turista látogatott el a városba, több mint 51 ezren a tengerentúlról. 2020 decemberében azonban alig több mint 11 ezren érkeztek – ez 82 százalékos visszaesés –, és csak 1100-an a tengerentúlról – írja a euronews.

Az újraindulást Lappföld is egy új programmal üdvözölte: a bátrabb turisták jeges vízben úszhatnak az úti cél tavaiban. Az új program nagyon népszerűnek bizonyult a látogatók körében, ezért több cég is elindította saját, hasonló ajánlatát. Ma már akár a sarki fényeket vagy az éjféli napot is megnézhetjük 3-4 órás program keretében.

A sarkvidéki jeges vízben való lebegés során a turisták egy tóba vájt lékben úszhatnak, melyet körülbelül 30 centiméter vastag jég fog közre. A program során ráadásul a hideget sem érzik a résztvevők: a turisták ugyanis egy piros mentőruhát viselnek, amely teljesen szárazon és melegen tartja őket.A látogatók foglalhatnak normál túrákat, amelyek 88 eurótól (32 ezer forint) kezdődnek személyenként. Van olyan cég is azonban, amelynek programja keretében a sarki fényt is láthatjuk, ez egy kicsit drágább, a túrák 96 eurótól (35 ezer forint) kezdődnek személyenként.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez