Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek

Sky Travel | 2024.04.17 | Hírek

Az ingyenes bor ígéretével az étterem forgalma azóta is dübörög azok körében, akik hajlandóak részt venni a mobiltelefon-méregtelenítésben.

Egy olasz étterem ingyen üveg bort kínál azoknak a vendégeknek, akik az étteremben képesek lemondani mobiltelefonjukról.- olvasható a theguardian.com weboldalán. 

Mint írják,

Angelo Lella, az északi Veronában márciusban megnyílt Al Condominio étterem tulajdonosa elmondta, ezzel szeretnék a hozzájuk betérőket arra ösztönözni, hogy egymással beszélgessnek, ahelyett, hogy állandóan a telefonjukra pillantanának.

„Olyan éttermet szerettünk volna nyitni, amelyik különbözik a többitől” – mondta. „És mi ezt a módszert választottuk. A vendégeink dönthetnek úgy, hogy lemondanak a technológiáról, és inkább egymás társaságát élvezik. A technológia egyre nagyobb problémát jelent - magyarázta a Lella -  A telefon sok ember számára olyan, mint egy drog… Nálunk lehetőség nyílik arra, hogy egy ideig félretegyék, és igyanak egy jó pohár bort.”

Ennek megfelelően az étterembe érkezők a bejáratnál elhelyezett saját zárt dobozban hagyhatják a telefonjaikat, és miután megmutatták a kulcsot a pincérnek, aki máris felszolgálja nekik az üveg bort.

Az ingyenes bor ígéretével az étterem forgalma azóta is dübörög azok körében, akik hajlandóak részt venni a mobiltelefon-méregtelenítésben.

Bár Veneto régióban az Al Condominio az első étterem a, amelyik ilyen kezdeményezést indított útjára, Olaszország más részein már korábban is volt hasonló ötletet: a Marina di Cecinában található Separè 1968 étteremben például utalványokat adtak azoknak a vendégeknek, akik képesek nélkülözni telefonjukat az étteremben..

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez