Idén is Budapesten van Európa legjobb karácsonyi vására

Sky Travel | 2023.12.11. | Hírek

Negyedszer is elnyerte Európa legjobb karácsonyi vásárának címét az Advent Bazilika a European Best Destination utazási portál online szavazásán.

Zsinórban harmadszor, összesen pedig immár negyedik alkalommal a magyaroké Európa legjobb karácsonyi vására. Az elismerést minden idők legtöbb szavazatával a Szent István téren rendezett Advent Bazilika nyerte el a European Best Destination utazási portál online szavazásán.

Idén a november 30-án induló, december 7-ig tartó versenyen 20 európai város – Budapest mellett többek között London, Bécs, Brüsszel, Prága, Drezda, Madeira, Birmingham, Edinburgh és Poznan – ünnepi vására vett részt.

2023-ban – túlszárnyalva a már 2022-ben is kimagasló érdeklődés mellett zajló versenyt – rekordrészvételt hozott a szavazás: 168 ország utazója 592 992 szavazatot adott le kedvencére, és több mint 335 ezer alkalommal osztotta meg szavazásának eredményét a közösségi oldalakon a verseny hét napja alatt. Az Advent Bazilikát 68 029 kedvelés repítette az európai mezőny első helyére.

Az Advent Bazilika 2019, 2021 és 2022 után immár negyedszer nyerte el az Európa legjobb karácsonyi vására címet, ez a bravúr korábban egyetlen vásárnak sem sikerült – írja az Index.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez