Hová indulnak a magyarok idén nyaralni? Mutatjuk

Sky Travel | 2024.06.19. | Hírek

Le kell hűtsük a kedélyeket: magyar honfitársaink épp oda indulnak idén is a legtöbben, ahogy a korábbi években. A tavaszt ugyan Olaszország nyerte a magyar utazóknál, de a nyár beköszöntével Horvátország már két hét alatt átvette a vezetést, derül ki a Bank360-nál kötött utasbiztosítások adataiból. 

A nyár első két hetében Horvátország volt a legnépszerűbb úticél a külföldre utazók körében - a Bank360-nal szerződők 16 százaléka választotta Horvátországot, és ezzel megelőzte Olaszországot, amely a tavaszi hónapok egyértelmű győztese volt. A két nyári favoritot Görögország követi, Spanyolország feljött a negyedik helyre, a téli kedvenc Ausztria pedig az ötödik. Az utasbiztosítást kötők között a legnépszerűbb nem európai ország, akárcsak tavasszal, most is Egyiptom lett.

Az első negyedévben még Ausztria volt a befutó, emellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból az is kiderült, hogy az előző évhez képest az egy- és többnapos utazások száma is emelkedett, illetve jelentősen nagyobb összegeket is hagytak honfitásaink külföldön az utazásaink során.

Míg tavasszal az utazás célja a legtöbb esetben a városnézés volt (59 százalék választotta ezt a lehetőséget), addig június első felében a szerződők már 57 százaléka már tengerparti nyaraláshoz keresett magának biztosítást, ami a tavaszi 20 százalékhoz képest nagy ugrás. A városnézők aránya ezzel arányosan visszaesett, június első felében már csak 37 százalék választott ehhez megfelelő biztosítást. Üzleti útra átlagosan 10 százalék kötött szerződést, 2 százalék pedig kifejezetten azért szerződött tavasszal és nyáron is, mert valamilyen extrém sportot tervezett külföldön. 

A nyár első heteiben utasbiztosítással utazók 57 százaléka repülővel indult útnak, 30 százalékuk autóval vágott neki a nyaralásnak. Tavasszal még többen repültek, de a horvát utak növekedésével automatikusan nő az autósok aránya. 13 százalék egyéb módot választott az utazásra, például busszal vagy vonattal indult el, és voltak szép számmal motorosok is. 

 

 

 

 

 

 

( forrás: turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez