Hol síeljünk Lengyelországban? Négy tipp

Sky Travel | 2023.12.20. | Hírek

Lengyelország sípályái nem csak könnyen elérhetők, de megfizethető áruk és szolgáltatásaik széles tárháza révén nagyszerű célpontok a családok számára is.

Zakopane

Lengyelország síbölcsője és fővárosa, ahol ennek a téli sportnak már több mint 100 éves hagyománya van! 14 síközpont található a környéken, amelyek közül a legtechnikásabbak közé tartozik a Kasprowy Wierch és Harenda sípálya – az előbbin technikás meredek és közepesen meredek, míg utóbbin a fekete pálya mellett a középhaladók számára is megfelelő terepen síelhetünk. A gyerekek, kezdők és középhaladók számára pedig érdemes megcélozni a város fölé emelkedő Gubałówka hegyet, a Morskie Okóhoz vezető út mellett található a Nosal-, vagy a Strama síközpontokat.

Bialka Tatrzanska

Ha előnyben részesíted a hatalmas területeken besíelhető pályákat, akkor kedvelni fogod az ország egyik legnagyobb síközpontját, ahol több mint 50 hektárnyi terület áll a síelők rendelkezésére. Itt mind a kezdők és a profik, mind a síelők és a snowboardosok megtalálják a számításukat. A gyerekeknek és a kezdőknek a Bania – itt snowtubing is ki lett alakítva a változatos szórakozáshoz – és a Kaniówka, míg a haladóknak a Kotelnica pályái ajánlottak.

Bukowina Tatrzanska

Az 1120 méteren található település az ország egyik legmagasabban fekvő települése, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Tátrára. A környéken négy különböző terepen – Bukovina Dolina, Olczanski Wierch, Szymkówka, Glodówka – összesen nagyjából 8 kilométernyi, nem rendszert alkotó, ezáltal nem átsíelhető sípálya terül el. Ezek nagy része esténként ki van világítva.

Szczyrk

A Beszkidekben található síterep az ország legmodernebb sípályája, amely nem csak a síelők, hanem a snowboardosok kedvelt helyszíne is, mivel szélesek a becsúszható terepek – különlegessége, hogy itt nem sosem fúj erősen a szél. A különböző nehézségű pályákból mindenki ki tudja választani a számára legmegfelelőbbet, legyen akár kezdő, vagy haladó. Esténként több kivilágított pálya is vár.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez