Három nap túrázás három ingyenes éjszakát ér Szardínián

Sky Travel | 2024.07.08. | Hírek

Három nap túrázásért cserébe három éjszakát lehet ingyen eltölteni Szardínia 500 kilométer hosszú túraútvonala mentén.

Szardínia szigete elsősorban fehérhomokos strandjairól és kék, kristálytiszta vizű tengeréről ismert a turisták körében. Azt jóval kevesebben tudják, hogy az olasz szigetnek van egy jelentős bányászati múlttal rendelkező régiója is. Annak érdekében, hogy Szardínia e délnyugati része is minél ismertebbé váljon, „Leg’s go in Cammino” címmel kampány indult.

A régi bányavidéken keresztül vezet a Santa Barbara Mining Trail nevű, 500 kilométer hosszú túraútvonal, amely 30 szakaszra van felosztva. 


A Cammino Minerario di Santa Barbara nevű szervezet a régió népszerűsítését tűzte ki célul, ezért három ingyenes éjszakai szállást kínál azoknak a túrázóknak, akik legalább háromnapos kirándulást tesznek az útvonal egy-egy szakaszán. Az ajánlat kizárólag a 35 évesnél fiatalabb túrázóknak szól.

Az érdeklődőknek szükségük van a szervezet kártyájára (CMSB-kártya) is, amelyet az interneten lehet megvásárolni 5 euróért. Ebben lehet a kedvezményeket érő pecséteket gyűjteni minden egyes megtett szakasz után.


A szállást ajánlatos előre lefoglalni a kiválasztott útvonalon, majd bejelentkezéskor beváltani az utalványokat, amelyeket a feltételek teljesítése esetén lehet megigényelni. A három éjszakai tartózkodásra három egymást követő napon kell sort keríteni.

Az ajánlat legközelebb szeptember 15. és december 15. között lesz érvényes.

 
Ezenkívül tudni kell, hogy a túrázóktól valamennyi adományt is kérnek, de ennek összegéről mindenki maga dönt.

Az útvonal mentén amúgy sem drágák a szálláshelyek, 20-28 euróba kerülnek éjszakánként.

A bányászútvonalon a Sulcis-Iglesiente és a Guspinese vidékét lehet bejárni. Mivel az útvonal gyakran a tengerpart mentén halad, túrázás közben csodaszép kilátásban is gyönyörködhetünk, de láthatunk számos emléket is azokból az időkből, amikor még aktív bányászati tevékenység folyt a vidéken, például kísértetfalvakat – írja a Reisereporter.

Vissza a hírekhez