Hamarosan újranyit Európa egyik legjobb múzeuma

Sky Travel | 2024. 03. 13. | Hírek

Megújul és már ősszel fogadja a látogatókat Lisszabon modern művészeti múzeuma. A Gulbenkian Centro de Arte Moderna négy évvel ezelőtt zárt be.

Négy éves átfogó átalakítási és felújítási munkálatokat követően szeptember 20-án újra megnyitja kapuit Portugália egyik legjobb múzeuma, a lisszaboni Gulbenkian Centro de Arte Moderna (CAM). A hivatalos tájékoztatás szerint a kulturális központ 2020 augusztusa óta zárva tart, hogy Kengo Kuma japán építész kezei alatt, természetes anyagok felhasználásával születhessen újjá, írja a Roadster. 

Az intézmény elképesztő modern és kortárs portugál művészeti gyűjteménynek ad otthont, de nemzetközi alkotók remekművei is megtalálhatók falai között. Egy vadonatúj galériát is kialakítottak az állandó gyűjtemény számára.

A múzeumot egy csodálatos közösségi kert veszi körül, amelyet Vladimir Djurovic tájtervező álmodott meg. Mint ismert, a szakember az Aga Khan park kertjeit is tervezte. Kengo Kuma szerint egy olyan tökéletes fúziót tudtak létrehozni, amelyben az építészet és a természet harmóniába kerül egymással.

 

Úgy tudni, a modern művészeti múzeum első időszaki kiállításán Leonor Antunes portugál művész szoborinstallációit lehet majd megtekinteni.

Szintén a nyitásra időzítik a Linha de Maré tárlatot is, amelyen több mint kilencven különböző technikával készült alkotás lesz kiállítva. Fernando Lemos portugál-brazil művész gyűjteményében is lehet majd gyönyörködni, de számos japán művész, például Yasuhiro Morinaga és Ryoko Sekiguchi alkotásai is megjelennek.

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez