Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával

Sky Travel | 2024.03.25 | Hírek

Újabb szakasza készült el az S7-es gyorsforgalmi útnak Ausztriában - ár csak tíz kilométer, és az M80-as rá lesz kötve az A2-es autópályára.

Közel két éve adták át a Körmendet az osztrák határral Rábafüzesnél összekötő M80-as gyorsforgalmi utat. Az út egészen a magyar-osztrák határ vonaláig készen van, onnan viszont nincs folytatása, így a határ után a régi utakat kell használni Ausztriában, tudósít a Nyugat.hu. Az osztrákok már jó ideje tervezik és építik az S7-es gyorsforgalmit, ami az A2-es autópályát köti majd össze az M80-assal Rábafüzesnél. Tavaly április elején elkészült az S7-es alagútja Rudersdorfnál, és az év végére készen lett az A2-es és Rudersdorf közötti szakasz is.

Most újabb szakasz készült el. Szombattól az A2-estől egészen Dobersdorfig használhatják az autósok a gyorsforgalmit - írja az orf.at. Dobersdorf csupán tíz kilométerre van az osztrák-magyar határtól, vagyis ennyi hiányzik még az S7-esből.

 

A gyorsforgalmi befejezését 2025-re tervezik, a jelenlegi tempóval ez minden bizonnyal sikerül is. Ha elkészül az S7-es, akkor össze lehet kötni az M80-asal, és ezzel az M80-ashoz kapcsolódó, tervezés alatt álló M86-os is össze lesz kötve az A2-essel és az európai autópálya-hálózattal.

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez