Ha nyár, akkor Ausztria - vulkánok, kristályok, császári látnivalók

Sky Travel | 2024. 03. 25. | Hírek

Akik ezen a nyáron különleges élményeket keresnek, legjobb, ha nem is mennek messzire, mert a vendégszeretetéről és természeti csodáiról nevezetes, szomszédos Ausztria számos remek programot kínál.

Az osztrák "lebensgefühl" magyarul annyit tesz: életérzés. Ez a sajátos szemlélet a pillanatnyi örömök megélése, és az itt élő embereket alig várják, hogy megosszák velünk ezt az érzést. Ausztria számos tevékenységet kínál azoknak, aki a nyári hónapokat a lélegzetelállító természetben szeretnék élvezni, szeretnék megkóstolni az ország konyhájának legjavát vagy elmélyülni az ország gazdag kultúrájában.  

Az idei szezonra minden régió különleges ajánlatokkal készül, amelyekből március 21-én, a Vár-beli Hilton Budapestben be is mutattak jónéhány élményekben gazdag ajánlatot, egy workhop keretében, a hazai kiutaztatóknak. Íme az idei nyári programok közül néhány valóban izgalmas úti cél:

Tirol: a Swarovski kristályok nyomában

 

A Swarovski Kristallweltent 1995-ben nyitották meg a cégalapítás századik évfordulója alkalmából. A lenyűgöző látványosság azóta is minden évben több millió látogatót vonz. Az attrakció központi eleme az Óriás alakja, aki elindult világot látni, annak minden kincsét és csodáját felfedezni. Ezzel a tudással aztán letelepedett a tiroli Wattensben, ahol azóta is őrzi Csodakamráit. A Swarovski Múzeum Csodakamrájában nemzetközileg és országosan elismert művészek, tervezők és építészek értelmezték újra a kristályt a maguk egyedi módszereivel. Az impozáns Kristályliget és a négyszintes Játéktorony páratlan élménnyekkel vár.

Régi pincék új élete

Számos oka van annak, hogy a Bécstől alig három kilométerre található Klosterneuburg városát felfedezzük, ahol már a VIII. században bort termeltek. A Duna menti kerékpárúton végig terkerve megismerkedhetünk a szőlőtermesztéssel és a helyi borászatokkal, amelyek nemrég több átalakításon mentek keresztül, és amelyeknek köszönhetően a régi pincék új fényükben ragyognak.

Császári látnivalók Bécsben és környékén

Alsó-Ausztria keleti részén, Bécstől autóval mindössze egy órányira található a tekintélyes császári rezidencia, a Schloss Hof.  A kidolgozott teraszos kertekkel körülvett csillogó palota régen is messze földön híres volt, manapság pedig számos izgalmas látnivalót és szórakozást kínál, mint a különleges Imperial Wedding kiállítás, amely a császári házasságokat mutatja be. A Bécsi Bútormúzeumban öt évszázad alatt felhalmozott sokezer kiállítási tárgyból álló egyedülálló bútorkiállítást tekinthetünk meg. Mária Terézia és Sisi személyes bútordarabjain kívül itt található világ legnagyobb Biedermeier-gyűjteménye is.

Burgenland: Esterházy kulturális emlékek és Family Park

Burgenlandban járva felfedezhetjük az Esterházy Kulturdenkmäler olyan ékességeit, mint a legendás kincstáráról híres Forchtenstein kastély, amelynek hatalmas épülete Burgenland egyik legimpozánsabb nevezetessége, vagy a Kismartonban található Esterházy kastélyt, amelynek parkját Ausztria egyik legszebb barokk palotájának tartják számon. A Lackenbach-kastély reneszánsz komplexuma az újonnan tervezett és újjáélesztett területeken várja a látogatókat. A kulturális élmények után a Family Park szintén izgalmas szórakozást ígér. Ausztria legnagyobb szabadidőparkja idén is több új attrakciót kínál, mint az idén áprilisban megnyíló óriáshinta vagy az idén megújuló Meseerdő.

Salzburg és a születésnapok

Mozart városa 2024-ben több születésnapot ünnepel.  Salzburg világörökségi helyszínének szíve, a DomQuartier idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, melynek alkalmából életre keltik a város politikai és egyházi hatalom történelmi központját. Idén százéves a Folklore Museum, amely átfogó betekintést nyújt Salzburg népi kultúrájába. A múzeum egyik fénypontja a Salzburg tartomány megyéire jellemző legszebb népviseletek bemutatása, de a nyári hónapokban egy különleges kiállítás is látható lesz. A Mozart golyó 140 éves születésnapja is több izgalmas programot kínál, ahogy az Unesco Világörökség részét képező 111. éves Bábszínház is.

Stájerország vulkanikus tájain

A Route 66 a világ egyik leghíresebb autópályája, amely az Egyesült Államok végtelen területein halad át, de azt kevesen tudják, hogy Ausztriában található a Vulkanland Route 66, amely az ország vulkán és termálfürdő régiója, és hihetetlenül gazdag kulináris és kézműves látványosságok mellett halad el. A 80 km-es útvonal mentén számos interaktív gyár és autentikus családi vállalkozás található, ahol a látogatók megkóstolhatják a helyi különlegességeket és ahol kiélvezhetik az osztrák lebensgefühl hamisítatlan érzését.  Bad Waltersdorfban található az ország egyik legjobb termálfürdője, amelyet Ausztria egyik legtermékenyebb forrása lát el termálvízzel. A vulkanikus sziklákon álló 850 éves Riegersburg kastélyba gyalog, felvonóval, de akár via ferrata kötélpályán is feljuthatunk, és nem csak több egyedülálló kiállítást járhatunk be, de itt található a híres Zotter Csokoládégyár is, amely több, mint 500 féle kézzel készített csokoládéval várja a látogatókat.

(Forrás: Turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez