Franciaország idén is világelső lehet az úti célok között

Sky Travel | 2024.01.16. | Hírek

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) és partnere elemzései alapján Franciaország idén is megőrzi első helyét a világ legnépszerűbb nemzetközi úti céljai között.

A WTTC és a ForwardKeys a repülőjegy-foglalási adatok legfrissebb elemzése alapján arra az eredményre jutott, hogy Franciaország nemzetközi látogatóinak száma 2024 első félévében jelentősen nő és a 2019-es adat 93 százalékát éri el, így az ország megszilárdíthatja pozícióját a világ legnépszerűbb úti céljaként.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a légitársaságok jelentősen növelik kapacitásaikat, az ülőhelyeik száma idén meghaladja a 2019-es szintet annak érdekében, hogy megfeleljenek a növekvő keresletnek.

„A repülőjegy-foglalások száma egyre növekszik, így a légitársaságok rekordszámú ülőhelyet fognak megnyitni, aminek köszönhetően Franciaország erős pozícióból indul 2024-ben" – mondta el Olivier Ponti, a ForwardKeys Insights alelnöke.

Az utasforgalom növekedése az Orly repülőtéren a legnagyobb 28 százalékkal, ez közel nyolcmillió utast jelent. A Charles de Gaulle továbbra is a legforgalmasabb franciaországi repülőtér, amely 2024 első hat hónapjában elérheti a 18,5 milliós utasszámot, ami mindössze 3 százalékkal marad el a 2019-es értéktől.

Párizs a világ legnépszerűbb úti célja, de 2024-ben más francia városok is  vonzónak számítanak majd a külföldi látogatók számára, Nizzában például a nemzetközi érkezések száma idén várhatóan eléri a járvány előtti szint 94 százalékát. Egyes desztinációk már olyannyira zsúfoltak, hogy az ország marketingkampányt indított a kevésbé ismert régiók népszerűsítésére.

Franciaország vonzereje többek között a spanyol és a kanadai utazók körében nőtt nagymertékben, az ezekből az országokból érkező turisták száma 64, illetve 54 százalékkal haladja meg a járvány előtti szintet.

A WTTC tavalyi gazdasági hatásvizsgálata (EIR) kimutatta, hogy a francia utazási és turisztikai ágazat a következő évtizedben várhatóan évente átlagosan 3 százalékkal fog növekedni, ami kétszerese az ország teljes gazdasága 1,5 százalékos éves növekedési ütemének. Az előrejelzésből az is kiderül, hogy az ágazat a következő 10 évben várhatóan több mint 555 ezer munkahelyet teremt, és 2033-ra az ágazatban foglalkoztatottak száma megközelíti a 3,3 milliót.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez