Forró trendek az egzotikus utazások piacán

Sky Travel | 2023.12.15. | Hírek

Az Invia.hu, a 20+ éve 7 országban jelen lévő, Európában vezető online utazásközvetítő cégcsoport Magyarországon 30+ irodával működő tagja rendszeresen elemzi az értékesítési trendeket: ezúttal az egzotikus utazási csomagok piacát vizsgálta.

2022-ben a legtöbben októberben, idén novemberben foglalták le egzotikus utazásukat, decemberben pedig eddig kétszer annyi egzotikus út került a kosarakba, mint tavaly. A 2022 végén lefoglalt egzotikus utazásaikra a következő év első hónapjában indultak el a legtöbben, a 2023 telén megvásárolt (a legtöbbször 8–11 napos, jellemzően All inclusive, négy vagy ötcsillagos szállodákba szóló) utak többségére viszont még az idén sor kerül.

A célpontok tekintetében idén kevesebben választják Vietnámot, Kenyát és Brazíliát, míg Omán, Srí Lanka és Zanzibár felfedezésére indulók száma töretlenül növekszik, ahogy a bécsi repteret választóké is: a tavalyihoz képest a Budapestről útra kelő utasok száma 24 százalékkal, az osztrák repteret választók száma viszont 47 százalékkal nőtt.

 

( Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez