Ezek a legkedveltebb hazai úti célok karácsonykor

Sky Travel | 2023.12.22. | Hírek

Megdőlhet a tavalyi karácsonyi forgalom idén a Szallas.hu várakozása szerint. Budapest, Eger és Hévíz a legkeresettebb úti cél karácsonykor. A hotelek az ünnep nyertesei, a Szallas.hu-s foglalások fele szállodába szól.

Szinte a tavalyival azonos a karácsonyi időszak foglaltsági szintje a Szallas.hu belföldi előfoglalási adatai szerint, így az utolsó pillanatos foglalásokkal akár túl is szárnyalhatják azt.

„Alig több mint 5% a különbség mind a foglalási szám, mind a vendégéjszakaszám tekintetében, egyelőre a múlt év javára" – részletezte Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Budapest, Eger, Hévíz, Gyula, Hajdúszoboszló, Szeged, Zalakaros, Pécs, Siófok, Debrecen az utazók kedvenc úti célja a szeretet ünnepén. Csaknem minden második foglalás hotelbe szól.„Ebben az időszakban felértékelődik a kényelem és a szállás mellé járó szolgáltatások - akár a tematikus programok vagy az ellátás – magyarázta a szóvivő. – Természetesen a wellness jelentősége is tisztán látszik, a Szallas.hu-n leadott karácsonyi foglalások fele wellness-szálláshelyre szól."

Minden negyedik foglalásnál apartmant választottak az utazók, valamint a vendégek 13 százaléka vendégház, 11 százaléka panzió és 1 százaléka egyéb szállástípus mellett döntött.

A Szallas.hu foglalási adatai szerint az egy főre eső éjszakánkénti átlagos foglalási ár 16 930 forint. A hotelek esetében ez 24 450, apartmanoknál 8 980, vendégházaknál 9 680, panzióknál pedig 11 540 forint.

A Szallas.hu-n elérhető hazai szálláshelyeknek jelenleg még az ötöde foglalható, így aki az utolsó pillanatra hagyta a döntést, még tud szabad szállások közül válogatni.

A Szallas.hu belföldi, karácsonyi foglalásai alapján ezek a legkedveltebb úti célok:

1.      Budapest

2.      Eger

3.      Hévíz

4.      Gyula

5.      Hajdúszoboszló

6.      Szeged

7.      Zalakaros

8.      Pécs

9.      Siófok

10.   Debrecen

A foglalások eloszlása szállástípusonként:

Hotel: 50%

Apartman: 25%

Vendégház: 13%

Panzió: 11%

Egyéb: 1%

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez