Ez Európa top 20 úti célja 2024-ben

Sky Travel | 2024.02.13. | Hírek

A European Best Destinations utazási portál több mint egymillió utazó szavazatai alapján felállította a 20 legjobb európai úti cél rangsorát.

European Best Destinations utazási portál már 15. alkalommal tette fel a kérdést az utazóknak, hogy több mint ötszáz úti cél közül szerintük melyek a legjobbak az idén Európában. A kérdésre 172 országból több mint egymillió válasz érkezett, a portál ezek alapján állította fel a top 20-as listát.

Az élen idén először egy spanyol úti cél végzett: a dél-spanyolországi Marbella az utazók szavazatai alapján a legszebb, legnaposabb és legexkluzívabb európai úti cél 2024-ben. A város ezenkívül a kontinens legjobb golfcélpontjai közé is tartozik, de az ínyencek és a vásárlásfüggők egyik kedvence is.

Az ezüstérmet ebben az évben Monaco szerezte meg. A biztonságáról is híres ország mindössze két négyzetkilométeren terül el, turisztikai kínálata mégis bőséges, a kulturális és sporteseményektől a gasztronómián és éjszakai életen át a kényeztető fürdőkig és a kiváló vásárlási lehetőségekig terjed.

A dobogó harmadik fokára Málta került fel. Az úti cél többek között természeti szépségei, építészete, konyhája és búvárkodási lehetőségei miatt nyerte el az utazók tetszését.

A lista negyedik helyén Svájc második legnagyobb városa, Genf áll, amelyet például lenyűgöző természeti adottságai, történelmi emlékei és pezsgő kulturális élete miatt érdemes felkeresni.

Az ötödik helyet pedig Georgia (Grúzia) második legnagyobb városa, a Fekete-tenger partján található Batumi szerezte meg. 2024 egyik legtrendibb úti célja többek között nem mindennapi hangulata, hagyományai, izgalmas épületei, a grúz konyha és a régió csodálatos természeti szépségei miatt ér meg egy utazást.

Európa 20 legjobb úti célja a European Best Destinations szavazói szerint:

1. Marbella, Spanyolország

2. Monaco

3. Málta

4. Genf, Svájc

5. Batumi, Georgia

6. Riga, Lettország

7. Madeira, Portugália

8. Firenze, Olaszország

9. London, Egyesült Királyság

10. Reykjavík, Izland

11. Lège-Cap-Ferret, Franciaország

12. Siena, Olaszország

13. Ponza sziget, Olaszország

14. Port-Vecchio, Franciaország

15. Champagne borrégió, Franciaország

16. Feröer-szigetek

17. Sirmione, Olaszország

18. Piran, Szlovénia

19. Newquay, Egyesült Királyság

20. Thasszosz, Görögország

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez