Erre a horvát nemzeti parkra keresnek rá legtöbben a Google-n

Sky Travel | 2024.01.18. | Hírek

2 114 500 Google-kereséssel a Plitvicei-tavak Nemzeti Park lett 2023-ban a legtöbbet keresett nemzeti park Horvátországban a Bounce csapatának felmérése szerint.

A Google keresője napról napra több milliárdnyi keresést dolgoz fel, és Plitvice a Google keresőjében az egyik legtöbbet keresett hely lett. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park a világ legszebb nemzeti parkjainak listáján az 5. helyen áll a kutatási eredmények szerint, 7,24-es értékeléssel.

Az attrakció a közösségi médiában, az Instagramon több mint 400 000 poszttal tűnik ki , ezzel az ötödik helyet foglalja el, a TikTok megtekintések tekintetében pedig a hetedik helyen áll, 29,2 milliós számmal. Emellett a helyszín a harmadik helyet foglalja el a Google-értékelések átlagában, 5-ből 4,7-es értékeléssel.

A leglátogatottabb természeti rezervátum

A Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot 1979 óta az UNESCO Világörökség részeként tartják számon. A Zágrábtól mindössze 2 órányi autóútra található látványosság a világ egyik legismertebb és leglátogatottabb természeti rezervátuma, 16 kristálytiszta vizű tóval és 92 vízeséssel. Területe mintegy 200 négyzetkilométer. Magában foglalja a Korana-folyó forráshelyét is, melyet sűrű bükkös-, fenyves- és boróka-erdők vesznek körül.

Területén nagy a biodiverzitás és számos különféle élőhely található az állatok számára.

Hogy miért vonzó úticél a tél folyamán is Horvátország, arról ebben a cikkünkben olvashatnak részletesen, itt pedig 2023 legnépszerűbb horvát úticéljait mutattuk be.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez