Érkezik a fesztivál, amelyen új perspektívából ismerhetjük meg a Dunát

Sky Travel | 2024.06.24. | Hírek

Idén június 29-én, szombaton kerül vízre a Budapest SUP Fesztivál – ami Magyarország legnagyobb SUP (állva evezős deszka) rendezvénye immár kilencedik alkalommal, s amelynek résztvevői ismét új perspektívából ismerhetik meg fővárosunk folyóját.

A félnapos program 11 órától kezdődik (regisztráció a helyszínen reggel 8 órától) a Római parton,ahonnan a déli Kopaszi-gátig eveznek a SUP-osok. Útközben lenyűgöző kilátás nyílik majd a város mindkét oldalára.

Különlegesség, hogy az evezősök olyan oldaláról láthatják a hidakat, ami nem mindennapi, ugyanis alulról csodálhatják meg őket. Mindezt fotósok és videósok örökítik meg a vízen, a parton és a levegőből is.

A rendezvényen – amelynel története 2016-ban kezdődött ­– nincsen alsó korhatár, de a szervezők szerint 8-9 éves kor alatt kevésbé élvezik a gyerekek a hosszú távú evezést. Egy SUP-on maximálisan 2 személy tartózkodhat: 2 felnőtt vagy 1 gyermek és 1 felnőtt. Gyermekek számára 10 éves kor alatt a részvétel ingyenes. Azonban evezni csak 12 éves kortól evezhetnek külön, 16 éves korig pedig szülői vagy felnőtt felügyeletre van szükség, azaz 10-15 méteren belül kell tartózkodni egy felnőttnek a gyerekekhez végig az evezés alatt. A rendezvény biztonságát a szervezők mellett több mentő- és rendőrhajó biztosítja.

A szervező Kiteline sportegyesület felhívja rá a figyelmet, hogy a mentőmellény viselése kötelező, amelyet a készlet erejéig tudnak online bérelni a résztvevők. Aki pedig SUP-ot is szeretne bérelni az evezéshez, annak reggel 9-ig meg kell érkeznie a helyszínre.

A főszervező Kiteline ezért mindenkit arra biztat, hogy online jelezze SUP-bérlési igényét.A rendezvény villámlás és szélvihar esetén elmarad, azonban kisebb esőben megtartják.

( forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez