Előfoglalási akció városlátogatásokra: fókuszban a hosszú hétvégék

Sky Travel | 2024.01.03. | Hírek

Legyen szó városlátogatásokról, körutazásokról vagy pihentető nyaralásokról, az Itaka Magyarország számos izgalmas lehetőséget kínál az utazás szerelmeseinek.

Az ünnepi sürgés-forgás után kezdődhet a 2024-es év megtervezése: hova menjünk kirándulni a családdal, barátokkal, milyen új úti célokat fedezzünk fel. Szerencsére több ünnepi hosszú hétvége is lesz idén, amiket érdemes kihasználni. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb városlátogatásokat azok számára, akik szeretnék a legjobban kiaknázni a hosszú hétvégék nyújtotta lehetőségeket.

Városlátogatás Rómában

A kaland az olasz főváros szívében indul, ahol a Vatikáni Múzeum, a Sixtus Kápolna és a Szent Péter Bazilika visszarepítenek a reneszánsz festő- és szobrászművészek korába. Fakultatív programjaink során magyar nyelvű idegenvezető kíséri utazóinkat a város történelmi központjába, ahol a Spanyol lépcső, a Trevi-kút és a Colosseum emlékei felejthetetlen élményeket nyújtanak.

Hosszú hétvége tipp: március 14–17. | március 29. – április 1. | május 17–20.

Isztambul kincsei

Az ázsiai és európai kontinensek találkozásánál fekvő Isztambulban a színes bazárok, történelmi mecsetek és a Hagia Sophia lenyűgöző szépségében merülhetnek el a látogatók. Félpanziós ellátással és magyar nyelvű idegenvezetővel garantáltan felejthetetlen lesz az egész napos városnézés és a Boszporusz sétahajózás.

Hosszú hétvége tipp: március 14–17. | március 29. – április 1. | május 17–20.

Gyönyörű tájak Nápolyban és Sorrentóban

Elérkezett az idő egy dél-olaszországi kalandozáshoz. A Piazza Plebiscito, a San Carlo Operaház és a Galleria Umberto látványosságai mellett lehetőség nyílik egy varázslatos kirándulásra az Amalfi-parton vagy a Vezúv és Pompei romjainak felfedezésére. A fényűző Capri szigete pedig a körutazás méltó zárása lehet.

Hosszú hétvége tipp: május 1–5. | május 16–20.

Történelmi séta Athénban

A városnézés során az Akropolisz impozáns építményei, mint a Parthenon és az Erechtheion, elvarázsolják a látogatókat. A Plaka negyedben a kanyargós utcák, antik hangulatú tavernák és kis boltok időutazásra invitálnak. A várost uraló történelmi emlékekben és modern vibrálásban egyesül a múlt és a jelen. Athén, ahol minden kő egy történet, garantáltan felejthetetlen élményeket kínál az utazóknak.

Hosszú hétvége tipp: március 15–18. | március 29. – április 2. | május 16–19.

London, az időtlen város

A városnézés során magyar idegenvezető kíséretében sétálhatunk a Temze partján, felfedezhetjük a Westminster-palotát és élvezhetjük a Temze sétahajózását. A fakultatív programok a Stonehenge-nél és Windsorban pedig tovább gazdagítják az élményt. London ötvözi a múlt és a jelen varázsát, egyedülálló városlátogatási élményt kínálva, melyben a kultúra és a modernitás találkozik.

Hosszú hétvége tipp: március 29. – április 2. | május 17–20.

Párizsi romantika

Párizsban is káprázatos hosszú hétvégére várjuk utasainkat. A Diadalív, a Champs-Elysées és a Sacré-Coeur lenyűgöző szépségét egyedülálló gyalogos városnézésekkel fedezhetjük fel. A Szajna sétahajózás és a fakultatív Eiffel-torony látogatás páratlan élményeket kínál. Az idegenvezetővel tett buszos-gyalogos városnézés pedig mélyebben bemutatja Párizs gazdag történelmét és kulturális örökségét. A hazaút előtt Párizs bűvöletében hagyjuk el a repülőteret.

Hosszú hétvége tipp: március 29. – április 1. | május 17–20.

Szicília felfedezése

A látogatást Siracusa görög színházával és Palermo műemlékeivel indítjuk, utunkat a festői Cefalù és a filmszínhelyként ismert Savoca teszi emlékezetessé. Az Etna vulkán fenséges látványa után Taormina szépségében gyönyörködünk. Catania szívében zárjuk utazásunkat, ahol a halpiac és a történelmi utcák elvarázsolnak. Egyedülálló élmények várnak a Szicíliai kulturális kavalkádban!

Hosszú hétvége tipp: március 28. – április 2. | május 17–22.

Pünkösd Lisszabonban

A portugál fővárost átitatja a történelem, az utcákon sétálni és nézelődni önmagában élmény. A városlátogatást busszal kezdjük, ellátogatunk többek között a Jeromos kolostorhozSanta Maria templomhoz, Szent György erődhöz és egyéb történelmi helyszínekre. Természetesen a híres 28-as villamost sem hagyjuk ki. Ellátogatunk a mesés Sintrába, és megnézzük az európai szárazföld legnyugatibb pontját.

Hosszú hétvége tipp: május 19–23. | október 20–24.

Az előfoglalási akciók ideális lehetőséget kínálnak arra, hogy 2024-ben felejthetetlen hosszú hétvégéket töltsünk el különleges városokban. Legyen szó városlátogatásokról, körutazásokról vagy pihentető nyaralásokról, az Itaka Magyarország számos izgalmas lehetőséget kínál az utazás szerelmeseinek. Emellett érdemes felfedezni a weboldalon található további ajánlatokat is, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb utazást és élményeket.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez