Dubaj is ünnepi hangulattal vár

Sky Travel | 2023.12.20. | Hírek

Az év vége felé közeledve Dubaj is az ünnepi készülődés lázában ég. A város ugyan nem egy tipikus karácsonyi helyszín, hiszen a hőmérséklet ilyenkor is 25 Celsius-fok körül van, de azért a karácsonyfák mindenhol állnak már, és a Mikulással is összefuthatunk jó néhány helyszínen.

Dubaj lakói egyaránt ünneplik a keresztény, mohamedán és szinte minden más vallás és nemzetiség ünnepeit a vallási tolerancia jegyében. Kevés olyan helyet tudunk felsorolni, ahol ennyi különböző ember, nemzetiség ilyen békében él együtt.

Az ünnepi készülődés fontos része az ajándékvásárlás, és mivel ebben az időszakban is tart a Dubai Shopping Festival, így a meglepetések beszerzése nemcsak kellemes időtöltés, de anyagilag is kevésbé megterhelő. A Dubai Shopping Festival idején hatalmas kedvezményekkel várják a vásárlókat, sőt ezt a szuper lehetőséget már az utazási irodák is beépítik a decemberre tervezett útjaik szervezésekor.

A különböző programokból sincs hiány ilyenkor, a családi és egyéb szórakoztató programok, rendezvények tömegével várnak mindenkit. A gyerekeknek persze hatalmas élmény a karácsonyi vásár kínálatát végig járni. De ünnepi hangulattal és rendezvényekkel készül a Global Village vagy a Ski Dubai is.  Az ünnepi hangulat minden helyszínre jellemző, legyen az beltéri vagy kültéri.

De megér egy kirándulást a Hatta természetvédelmi terület is: nemcsak azért, mert néha jólesik a városi nyüzsgésből kiszakadni, hanem azért is, mert ilyenkor remek lehetőség van a szabadtéri sportokra is. Nem is gondolnánk, hogy Dubaj belvárosától mintegy másfél órányi távolságra milyen másfajta környezet fogad.

A kajakozás egy- vagy kétszemélyes kajakkal is kipróbálható, a kerékpártúrák vagy a túraútvonalak bejárása után megpihenhetünk a Hatta Fort éttermében, vagy akár részesei lehetünk a december 27–31. között tartott Hatta Honey Fesztiválnak, ahol nemcsak azt mutatják be, hogy hogyan készül a méz, hanem a különböző típusok kóstolhatók és persze meg is vásárolhatók. Remek szabadtéri program lehet az egész családnak.

De ugyanilyen kellemes időtöltés lehet a sivatagi kirándulás, hiszen a jeep szafari mellett kipróbálhatjuk, hogy milyen a quaddal száguldozni a homokdűnék között, sand board, íjászat, sólyomröptetés is a program része, de egy egyszerű délutáni piknikezés is remek program lehet. De akár kinn is éjszakázhatunk a sivatagban, hiszen ez biztosan egy felejthetetlen élmény marad. Az Al Maha Desert Resort csak az egyik a számos ilyen jellegű resortból, amely minden kényelemmel felszerelt sátrakkal biztosítja a nyugodt pihenést.

Egyébként pedig a glamping minden formája – sivatagban avagy akár a Hatta területén – elérhető (sátor, lakókocsi, apartman) attól függően, hogy milyen területre megyünk.

 

A városba visszatérve pedig rácsodálkozhatunk a nagy kontrasztra, a természet csendje és a város zsibongása közötti különbségre.

A város számos szállodája, étterme készül az ünnepekre. Brunch, karácsonyi vacsora és újévi rendezvény egyaránt szerepel nemcsak az Address Grand Creek Harbor kínálatában, hanem sok másik szálloda is kínál ünnepi menüket. Az Address „The Restaurant” éttermének ünnepi menüje december 24-én 4 fogásos karácsonyi ételekből áll, művészi alkotásnak is beillő italkínálattal és nem utolsósorban fantasztikus kilátással Dubajra.

Szilveszter éjszakán nem csak a hihetetlen fények, a tűzijáték, a kivilágított Burj Khalifa adja meg a semmihez sem fogható hangulatot. Idén az Atlantis szilveszteri fellépője Sting lesz, de John Newmant is meghallgathatjuk a Rixos hotelben. Ünnepi előadással készül a Dubai Opera is, úgyhogy kulturális programokban sem lesz hiány.

A Dubai Calendar applikáció segítségével egész évben időben értesülhetünk a programokról, fesztiválokról, eseményekről. A www.visitdubai.com oldal pedig naprakész információkkal szolgál minden Dubajjal kapcsolatos témában.

Hiszen Dubajban mindig történik valami!

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez