Dollármiliókat fordít pilótái és légiutas-kísérői képzésére ez a légitársaság

Sky Travel | 2024.10.17. | Hírek

Az Emirates 48 millió dollárt fordít az új Airbus A350-es flottájának bevezetésével összefüggésben a személyzet képzésére.

A képzési program során a légitársaság három fejlett repülésszimulátort alkalmaz, melyek modern pilóta-támogató rendszerekkel (PSS) vannak felszerelve. A pilóta-támogató rendszer a légitársaság saját fejlesztése és egyedülálló az iparágban, mely nem csupán interaktív és realisztikus pilótafülke-élményt nyújt, hanem visszajátszási funkciója révén is hozzájárul a hatékonyabb oktatáshoz.

Az oktatórendszer egy fix pilótafülke-szimulátorból, egy vészhelyzeti kabin evakuációs trénerből és egy ajtókezelési trénerből áll, így a lehető legvalósághűbb tréninget biztosítja a résztvevők számára.

A vállalat első A350-es szimulátora már megkapta az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) legmagasabb, D szintű minősítését, míg a második szimulátor minősítése várhatóan novemberben zárul le.

 

A légitársaság összesen három ilyen szimulátort rendelt. Ezek a szimulátorok kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a pilóták megfelelően felkészüljenek az A350-es repülőgéptípus kezelésére.Novemberig több mint 50 pilóta és 820 légiutas-kísérő fejezi be az A350-es képzést.

A légitársaság célja, hogy az új eszközök használatával 54 százalékkal növelje pilótaképzési kapacitását.

A légitársaság jövőbeni flottájához 65 Airbus A350-es és 205 Boeing 777X repülőgépet rendelt, amelyek segítik a légitársaság hálózatbővítési és növekedési terveinek megvalósítását. A légitársaság még az év vége előtt megnyitja új pilótaképző központját, ahol hat repülési szimulátor áll majd rendelkezésre, és évente több mint 130 ezer órányi képzésre ad lehetőséget.

(Forrás: turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez