Dinamikusan fejlődik a németországi beutazó turizmus

Sky Travel | 2024. 06. 13. | Hírek

A német beutazó turizmus dinamikus növekedése 2024. első negyedévében erősen hozzájárult a németországi turisztikai gazdaság fejlődéséhez, különösen a hotelek foglaltságát és forgalmát tekintve.

A hotelekben és a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken a nemzetközi vendégéjszakák száma idén január és március vége között a tavalyi év azonos időszakához képest 7,8 százalékkal, 15,0 millióra nőtt. A felzárkózás 2019-hez képest a januári 87,6 százalékról februárban 91,4 százalékra nőtt és márciusban elérte a 92 százalékot – közölte a Német Turisztikai Hivatal (DZT) a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adataira és az MKG Consulting aktuális számaira alapozva.

Ennek megfelelő fejlődést mutat a németországi szállodák foglaltsága is a belföldi, illetve a nemzetközi vendégek terén is:az adatok januárban elérték az 51,8 százalékot 99,3 eurós átlagár mellett.Márciusra az átlagos szobaárak 104,8 euróra emelkedtek, míg a foglaltság 63,6 százalékra nőtt.

„A jelenlegi aktuális adatok megerősítik stratégiánkat, amely szerint a minőségi turizmus által fenntartható növekedést kívánunk generálni. Az idei év következő turisztikai eseményeivel, mint az UEFA EURO 2024 labdarúgó-EB, illetve Caspar David Friedrich 250. jubileuma és a „Chemnitz Európa Kulturális Fővárosa 2025" kapcsán jó esélyeket látunk arra, hogy végre felzárkózzunk a 2019-es rekordév eredményeihez" – nyilatkozta Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez