Berlinből már éjszakai vonattal is utazhatunk Brüsszelbe és Párizsba

Sky Travel | 2023.12.13. | Hírek

December 11-től Berlinből már éjszakai vonattal is elérhető Brüsszel és Párizs. Mindkét Nightjet hetente háromszor közlekedik, a jegyek 34,90 eurótól kezdődnek.

A Deutsche Bahn, az ÖBB, az NMBS/SNCB és az SNCF Voyageures vasúttársasásgok szövetségének köszönhetően december 11-én elindult az éjszakai vonatközlekedés Berlin és Brüsszel, illetve Berlin és Párizs között.

A vonatok jelenleg hetente háromszor indulnak, a német fővárosból hétfőn szerdán és pénteken, míg Brüsszelből és Párizsból kedden, csütörtökön és szombaton. Ahogyan korábbi cikkünkben is megírtuk, 2024 októberétől már naponta indulnak majd a Nightjetek.

A német és a francia főváros között egészen 2014-ig közlekedtek az éjszakai járatok, azonban az öregedő járművek és a kereslet csökkenése miatt megszüntették őket, így most közel 10 év után élesztik újra az útvonalat a vasúttársaságok."Három nagy európai főváros – Berlin, Brüsszel és Párizs – mostantól kényelmes és klímabarát összeköttetéssel rendelkezik. Ez fontos lépés a szén-dioxid-semlegesség felé, ugyanis a vasúti közlekedés egy utasra jutó üvegházhatású gázkibocsátása mindössze egyhatoda a légi közlekedés által okozottnak" – mondta el az első Nightjet ünnepélyes elindításán Manja Schreiner, a városi mobilitásért, a közlekedésért, az éghajlatváltozásért és a környezetvédelemért felelős berlini szenátor.

Az éjszakai vonatok ülőkocsis jegyei 34,90 eurótól kezdődnek, míg fekvőkocsiba 49,90, hálókocsiba pedig 79,90 eurótól válthatóak jegyek – írja a Deutsche Bahn sajtóközleménye.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez