Balin bevezették a régóta tervezett idegenforgalmi adót

Sky Travel | 2024.02.15. | Hírek

A külföldi turistáknak mostantól 150 ezer indonéz rúpia (3500 Ft) idegenforgalmi adót kell fizetniük, ha be akarnak lépni Balira. Az illeték bevezetésének célja a sziget környezetének és kultúrájának védelme.

Még júliusban beszámoltunk róla, hogy Balin 2024-ben idegenforgalmi adót vezetnek be, amely intézkedés most február 14-től életbe lépett. A külföldi turistáknak az összeget még érkezésük előtt kell befizetni a Love Bali weboldalon keresztül. A díj a belföldi, indonéz turistákra nem vonatkozik.

A befolyt összeget a környezetre, a kultúrára és a jobb minőségű infrastruktúra építésére fogják fordítani, így elősegítve a kényelmesebb, biztonságos utazást Balin. Sokaknak azonban problémát okozhat az adó megfizetése, például ha a turisták látogatóba mennének egy napra egy másik szigetre, ugyanis visszatéréskor újra ki kell fizetniük az összeget.A tartomány statisztikai adatai szerint tavaly január és november között csaknem 4,8 millió turista kereste fel Balit. Az idegenforgalom Bali GDP-jének mintegy hatvan százalékát adta a járvány előtt – írja a BBC.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez