Az utazással tudjuk támogatni az árvízkárosult Lengyelországot

Sky Travel | 2024.09.19 | Hírek

A Lengyel Idegenforgalmi Szervezet és az Alsó-Sziléziai Idegenforgalmi Hivatal közös felhívást fogalmazott meg az árvízhelyzet kapcsán a lengyel és a külföldi turisták számára.

Mint írják, egy jóval korábbi, 1997-es áradás szörnyű katasztrófát jelentett a régiónak. A jelenlegi árvízhelyzet, amely egyaránt sújtja Ausztriát, Csehországot, Romániát és hazánkat is, Lengyelországot sem kerülte el. 

Három vajdaság – Alsó-Szilézia, Opole régió és Szilézia – is áldozatul esett az esőzésnek, és szüksége van minden segítségre. A kormány támogatása mellett a turisztikai szakma is összefogott a térség megsegítésére. 

A víz Kłodzko, Jelenia Góra, Lądek Zdrój és Głuchołazy városokban okozta a leghatalmasabb károkat. Wrocławban a helyzet stabil, felkészülten várják a nagyobb árhullámot.

 

A turisztikai szervezetek úgy vélik, azzal segítünk a legtöbbet, ha nem elkerüljük a régiót, hanem elutazunk oda, és az épen maradt városokat és látnivalókat megtekintjük, éttermeket, szálláshelyeket veszünk igénybe – a térség így tud minél előbb magához térni, újjáépülni.

 

Arra biztatnak tehát minden utazót, hogy bátran keressék fel a közeljövőben Wrocławot, a Książ vagy a Łomnica kastélyt, vagy kiránduljanak az Óriás-hegységbe, a Karkonosze Nemzeti Parkba.

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez